A következő élő közvetítés része Halász Bence vb-bronzérmet nyert kalapácsvetésben, Krizsán Xénia negyedik hétpróbában

Halász Bence bronzérmes a budapesti atlétikai vébén

Az utolsó dobása előtt eldőlt, hogy Halász Bence dobogón végez a hazai világbajnokságon, de azért még maradt egy kísérlete a javításra. Nekidurálta magát, azonban rövid és érvénytelen is volt a dobása.

Így is azonban bronzérmet nyert.

Mohos Márton / 24.hu

Ethan Katzberg az utolsó előtti körben lepett meg mindenkit, amikor a selejtezőhöz hasonlóan ismét egy óriási, 81 méter feletti dobással jelentkezett. Ezúttal 81.25-ös eredményt ért el, ami országos rekordot és világbajnoki címet is ért neki. A lengyel Wojciech Nowicki is 81.02-vel lett ezüstérmes.

Az ötszörös világbajnok Pawel Fajdek (aki végül lemaradt a dobogóról) egy kereken 80 méteres dobással kezdett, Halász azonban 80.82-vel az élre ugrott. A második kísérlete érvénytelen volt, harmadikra azonban 81.02-re repítette a kalapácsot, de utólag elvették az egyébként egyéni legjobbját jelentő próbálkozást, mert lábával érintette a dobókör szélét. Közben megóvták az első dobását is, de az érvényben maradt.

Az ötödik körben állt élre Katzberg, Nowicki csak megközelíteni tudta őt. Az utolsó sorozatban már nem változott az állás, bár a kanadai az utolsó dobásával is nyert volna.

A 2022-ben Európa-bajnoki ezüstérmes Halász Bence a magyar atlétika 15. világbajnoki érmét szerezte, ez volt Magyarország nyolcadik bronza hét ezüst mellett. A kalapácsvető 2019-ben, Dohában is a harmadik lett. Gécsek Tibor és Pars Krisztián után ő a harmadik, aki kétszeres vb-érmes a magyar atléták közül.

A végeredmény:

  1. Ethan Katzberg (Kanada) 81,25 m
  2. Wojciech Nowicki (Lengyelország) 81,02
  3. HALÁSZ BENCE 80,82
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik