Sport

Halász Bence: A legjobb felkészülés az volt, hogy tovább görgettem a rólam szóló híreket

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Halász Bencétől várta mindenki a magyar érmet a budapesti atlétikai világbajnokságon, a kalapácsvető pedig egy hullámvasutazásra emlékeztető döntőt követően meg is csípte a bronzérmet. A 26 éves sportoló rögtön a nyitókörben az élre állt, és akkor sem került el onnan, miután elvették tőle az egyéni csúcsot jelentő 81.02-es dobását. Később aztán a végül győztes Ethan Katzberg, valamint a veterán Wojciech Nowicki is elé került, ám Halász a harmadik hellyel is kifejezetten elégedett volt, ráadásul olyan ünneplést tervez, mint Jack Grealish a Manchester City Bajnokok Ligája-győzelmét követően.

„Minden volt ezen a versenyen, de azt hiszem így is elégedettek lehetünk, mert májusban, júniusban nem gondoltuk volna, hogy ennyi 80 méter felettit dobok a vb-döntőben. Nem biztos, hogy nem lesz ott a nevem mellett a 81.02, de az eredményen nem változtat az sem, Nowicki előttem maradt volna, mert a második dobása egy centivel jobb volt.

Úgy fest, hogy ezek az egy centik kísértenek, mert Dohában is egy centivel maradt el az ezüstéremtől.

Életem egyik legjobb versenye volt, de a szakértők szerint még biztosan maradt benne. De, ha már most meglenne minden, akkor nem lenne miért dolgozni” – mondta Halász Bence a bronzérmes sajtótájékoztatóján.

Mohos Márton / 24.hu

Az 1999-ben világbajnoki ezüstérmes Németh Zsolt, Halász edzője azt mondta, tanítványának volt két olyan sérülése, amit csak nehezen sikerült rendbe hozni a felkészülés során.

Korábban mondtuk, hogy a versenylovaknak is a verseny napján kell a legjobban futni, Bence pedig élete tíz legnagyobb dobásából hatot (a bemelegítéssel együtt) itt mutatott be.

Halász Bence érezte a nyomást azzal, hogy ő lett kikiáltva a magyar csapat éremesélyesének. Azt mondta, hogy a sajtó azért képes terhet egy sportoló vállára.

A legnagyobb mentális felkészülés az volt, hogy ha megláttam egy, az esélyességemről szóló cikket, akkor tovább görgettem. Sose dicsértem meg magam, de most megteszem: le tudtam gyűrni ezt a nyomás

– mondta Halász, aki kiemelte edzőit és az orvosi stábját, ugyanis nélkülük biztosan nem jutott volna el ilyen hamar a legjobbak közé.

A 2022-ben Európa-bajnoki ezüstérmes Halász Bence a magyar atlétika 15. világbajnoki érmét szerezte, ez volt Magyarország nyolcadik bronza hét ezüst mellett. A kalapácsvető 2019-ben, Dohában is a harmadik lett. Gécsek Tibor és Pars Krisztián után ő a harmadik, aki kétszeres vb-érmes a magyar atléták közül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik