A következő élő közvetítés része Halász Bence vb-bronzérmet nyert kalapácsvetésben, Krizsán Xénia negyedik hétpróbában

Halász Bence: Azt fogom csinálni, mint Jack Grealish a BL-döntő után

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Megvan az első magyar érem a budapesti atlétikai világbajnokságon, a kalapácsvető Halász Bence 80,82 méteres eredménnyel bronzérmet szerzett. Ez a szombathelyi dobó második vb-bronza, hiszen 2019-ben, Dohában is harmadik lett.

„El vagyok érzékenyülve, a közönség nagyon sokat segített, rengeteg erőt kaptam tőlük, nélkülük ez nem sikerült volna. Az első dobással sikerült magabiztosan elkezdenem a versenyt, és utána is jöttek a 80 méteres dobások, életemben nem volt ennyi, mint most” – nyilatkozta az M4 Sportnak Halász.

Hozzátette, idegileg felfokozott állapotban érkezett a versenyre, és úgy fogalmazott, hogy talán még soha nem volt ennyire fókuszált. A 80,82 méteres első dobás levette róla a terhet, és onnantól felszabadultan tudott dobni a folytatásban, ami azért is nagy szó, mert – bár ő nem érintette a beszélgetésben –, de a 81,02 méteres harmadik kísérletét utólag érvénytelenítették.

„Olyan eksztázisban voltam, hogy szinte nem is emlékszem a dobásaimra. Az elején megcsináltam néhány technikai element, utána pedig toltam, ami a csövön kifér. De hozzáteszem mégegyszer, ha ilyen szeretet övezi az embert, akkor nem lehet rosszul teljesíteni. Remélem, még sokáig tudok hasonló szinten maradni” – mondta a magyar versenyző.

Amikor megkérdezték, hogy mit fog csinálni vasárnap este, azt felelte, Jack Grealish-sé változik, és azt csinálja majd, amit a Manchester Ciry focistájától láthattunk a BL-döntő után. Emlékezhetünk, akkor az angol válogatott játékos ezerrel bulizott, és közben lecsúszott a torkán néhány liter alkohol.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik