Sport

„Az FTC kispadjára leülni olyan lehetőség volt, ami csak egyszer adódik az életben”

fradi.hu
fradi.hu

Martin Albertsen úgy érzi, csak egyszer adódik az életben olyan lehetőség, hogy a Ferencváros vezetőedzője legyen.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) interjújában kérdezték a dán edzőt arról, miért döntött úgy, hogy a svájci szövetséget elhagyva a zöld-fehérek kispadjára ül le. Albertsen pedig boldogan mesélt arról, miért vállalta el, hogy a klub történetének első külföldi edző legyen a kéziseknél.

A jelenben élek. Persze nagyszerű volt egy fiatal svájci csapat felépítése a semmiből, de hirtelen két rendkívüli lehetőségünk akadt: kormányozzuk be Svájcot a 2024-es Európa-bajnokságra hazai pályán, vagy vegyünk át egy nagyon sikeres és ambíciózus csapatot. Mindkét projekt nagyszerű, de az FTC kispadjára leülni olyan lehetőség volt, ami csak egyszer adódik az életben. Nem tudhatod, kapsz-e hasonló ajánlatot a jövőben és a megérzésem azt súgta, »vállald el, Martin«

mondta az EHF-nek az FTC edzője.

A feladatokról elmondta Albertsen, hogy épp a klub nemzetközivé tételén dolgoznak, vagyis a stábtagok és légiósok is magyarul tanulnak. Ettől független a csapaton belüli közös nyelv ezentúl inkább az angol lesz. Arról is beszélt az edző, hogy sok időt kap majd az építkezésre, de nem is érzi, hogy nagy nyomás lenne rajta azok után, hogy 2023-ban Bajnokok Ligája-döntőt játszott az FTC. Végül azt is leszögezte Albertsen, hogy nem dán, vagy magyar stílusú kézilabdát akar meghonosítani, hanem egy keveréket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik