Sport

Össztűz zúdult a teniszezőre, aki nem akarta lejátszani az utolsó pontot, inkább feladta a meccset

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A veronai Challenger-versenyen a francia teniszező, Hugo Gaston meglehetősen érdekes módon fejezte be a meccset.

Gaston 6:3-ra nyerte az első játszmát az argentin Marco Trungelliti ellen, majd a másodikat 6:2-re elveszítette, és a harmadikban sem állt jól a szénája, Trungelliti ugyanis 5:2-re elhúzott, és Gaston adogatójátékában három meccslabdához jutott.

Ekkor döntött úgy a világranglista 92. helyén álló francia, hogy neki már egyáltalán nincs kedve ehhez az egészhez, és besétált a hálóhoz, jelezve, hogy feladja a meccset.

Az internetes kommentelőknél kiverte a biztosítékot Gaston viselkedése, egyesek azt követelték, hogy tiltsák el, vagy legalábbis kapjon pénzbüntetést.

De nemcsak a sportág rajongóit, a szakmabelieket is felháborította a francia játékos.

„Hogyan fordulhat elő, hogy valaki, aki nem fetreng a földön a fájdalomtól üvöltve, nem tud lejátszani még egy labdamenetet? Gastonnak meg kell válaszolnia ezt a kérdést. Jaj, de szánalmas!” – jegyezte meg a korábbi ausztrál teniszező, Rennae Stubbs, aki visszavonulása óta edzőként és tévés szakkommentátorként dolgozik.

Stubbs azt is hozzátette, hogy a versenyeket szervező ATP-nek ki kellene vizsgálnia az esetet, mivel felmerült a fogadási csalás gyanúja, a feladás miatt ugyanis egyes fogadóirodáknál Gaston technikailag nem vesztette el a meccset.

A 22 éves játékos idén egyszer már okozott botrányt: a madridi versenyen 120 ezer dollárra büntették, amiért az ellenfelet, a horvát Borna Coricot azzal próbálta megzavarni játszmalabdánál, hogy a pályára dobott egy másik labdát, miközben Coric az ütéshez készült. A trükk nem zökkentette ki Coricot, aki megcsinálta a pontot, és végül 6:3, 6:3-ra behúzta kettőjük második fordulóban vívott meccsét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik