Sport

Titoktartással védik Hosszú Katinka úszóakadémiai tervezetét

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Talán sosem derül ki, hogy mit tartalmaz Hosszú Katinka akadémiájának tervezete, a sportal.hu cikke szerint ugyanis az érintettekkel titoktartási szerződést írattak alá.

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő egy posztban közölte nemrég, hogy nem kapott támogatást a Nemzeti Úszóakadémia terve. „Sajnálatos módon úgy látszik, a sportban az egyéni érdekek még mindig megelőzhetik a szakmai érdekeket. Így nem kaptam meg a lehetőséget, hogy az Úszóakadémiámat elkezdhessem” – írta levelében, illetve

Egy mára már bukott érából használt ideológiai rendszert alkalmaznak, ahelyett, hogy az utókor tisztességes, egyenes és progresszív nevelését tűznék ki célul.

Azt is elárulta, hogy „nagyszerű magyar és külföldi szakemberek” segítségével, egy év állították össze a sportközpont akkreditációs anyagát, amit így majd klubjánál, az Iron Swimnél használnak. Ennek kapcsán kereste meg a Sportal az úszónőt, aki nem kívánt a leveléhez többet hozzáfűzni, míg a tervezet elbírálók is elhárították az érdeklődést.

Kiderült ugyanis, hogy Katinkáék mindenkivel – még az államtitkárral és az úszószövetség elnökével is! – titoktartási szerződést írattak alá

– írja a cikk.

Kapcsolódó
Pető Péter: Hosszú Katinka morális lambadája 
A korábban a Duna Arénát szerződés nélkül használó ikon most úgy látja, egyéni érdekek miatt nem valósulhatott meg aktuális projektje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik