Sport

„Brutális hír, de sohasem a pénzért kézilabdáztam” – nagy a baj a sztárklubnál

UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Még el sem indult, lehet, máris bedől a nagy projekt: miután a Kolstad férfi kézilabdacsapata összevásárolt egy világválogatott-erősségű játékoskeretet, megnyerte a norvég bajnokság alapszakaszát, rájátszását, majd indulási jogot szerzett a Bajnokok Ligájába, a vezetés komoly fizetéscsökkentést jelentett be.

Három klasszis, a világbajnoki ezüstérmes Sander Sagosen (Kiel), Magnus Röd és Göran Johannessen (mindkettő Flensburg) csak ezen a nyáron szerződött haza, ám tíz nap után komoly gonddal szembesült.

Hétfőn még csak pletykaszinten terjedt el, hogy gond van a pénzügyi háttérrel, és a klub az első évben 30 százalékkal, a másodikban 20 százalékkal csökkenteni akarja a fizetéseket. Kedden azonban a klub is megerősítette a rossz hírt.

Egyre nagyobb kihívást jelent, hogy biztosítsuk azt a bevételt, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy Európa élvonalbeli csapatává váljunk. Költségcsökkentő akciótervet hajtottunk végre a következő szezonra, ami biztosítja az egyensúlyt

– idézte a Daniasport.hu a klub közleményét.

A norvég TV2 úgy tudja, hogy a munkáltatókat tömörítő szervezet (NISO), a klub és az ügyvédek is leülnek egymással, és csak a játékoson múlik, hogy elfogadják a módosításokat vagy sem.

A klub vezérigazgatója, Jostein Sivertsen szerint a játékosok megértik és átérzik a helyzetet, amibe kerültek, és a legtöbben megoldás-orientáltak.

Miközben a német Bild szerint a menedzserek már próbálják más klubokhoz terelni a kolstadi játékosokat, addig Sagosen gyakorlatilag kizárta, hogy visszatérne a német bajnokhoz Kielhez.

Nyilvánvalóan ez brutális hír minden érintett számára. Sajnálatos, hogy ez megtörtént. De sohasem a pénzért kézilabdáztam.

Mindezek ellenére nagyon hiszek a projektben, szeretném látni, mennyire lehetünk jók és milyen messze jutunk idén a Bajnokok Ligájában” – nyilatkozta.

A Kolstad augusztus 26-án az OIF Arendal elleni hazai meccsel kezdi az új szezont.

Kapcsolódó
Volt veszprémi kézilabdaedző karolta fel a sikkasztó világsztár tehetséges fiát
Pablo Urdangarín a spanyol trónörökösök között a nyolcadik helyen áll, kézilabdában apja nyomdokaiba léphet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik