Sport

Máris súlyos anyagi gondokkal küzd a kézilabdavilág új szupercsapata

Jan Woitas/picture alliance via Getty Images
Jan Woitas/picture alliance via Getty Images

Bombahírrel jelentkezett hétfőn a norvég TV2, amely arról számolt be, hogy pénzügyi gondokkal küzd a férfi bajnok Kolstad csapata, amit a klubvezetés drasztikus fizetéscsökkentéssel próbál meg orvosolni. A cikke szerint még el sem kezdődött a felkészülés, de már

arra kérték a játékosokat és a szakmai stáb tagjait, hogy a következő szezonra 30, az utána következő idényre pedig 20 százalékot engedjenek el a bérükből, ugyanis nem jött annyi szponzorációs pénz, mint amivel előre számoltak.

Kérdés, hogy csapódik le mindez a kereten belül. Ugyanis áramlanak a jobbnál jobb játékosok a csapatba, tavaly érkezett a norvég válogatott Torbjörn Bergerud, Magnus Gullerud és Vetle Eck Aga, idén pedig a többi közt Sander Sagosen. Ebből kifolyólag a fizetési keret is az egekbe szökött, miközben 2021-ben még 9,4 millió koronát (310 millió forint) fizetett a klub, addig a mostani szezonra az összeg már 52,8 millió koronára (1,7 milliárd forint) nőtt volna.

Ha igaz, akkor ez az egyik legsokkolóbb kézilabdás hír, amire emlékszem

kommentálta Twitter-oldalán a korábbi játékos, és szakíró Rasmus Boysen a történteket.

A klub részéről egyelőre nem reagáltak a hírekre.

A Kolstad megnyerte a bajnoki alapszakaszt, majd a rájátszásban sem lehetett megállítani, miközben a kupát is bezsebelte, azaz tarolt a norvég mezőnyben. A csapat szabadkártyát igényelt és kapott is a 2023-24-es Bajnokok Ligája-szezonra, és a többi közt a Szegeddel került egy csoportba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik