Sport

Megkéselték a börtönben a tornászokat molesztáló orvost, Larry Nassart

Scott Olson / Getty Images
Scott Olson / Getty Images

Egy vita során megkéselték egy floridai börtönben Larry Nassart, írja az AP hírügynökség. Szemtanúk szerint az 59 éves férfit a hátán és a mellkasán érte szúrás, az állapota ugyanakkor stabil.

Nassar életfogytiglani börtönbüntetését tölti Floridában az Egyesült Államok történetének legnagyobb sportbotránya miatt. Még az Egyesült Államok Torna Szövetségének és a Michigan Egyetem egykori orvosaként 1998 és 2015 között 265 tinédzsert, fiatal nőt, köztük olimpiai érmeseket molesztált. E mellett gyermekpornográfia birtoklása miatt is bűnösnek vallotta magát.

A női tornászválogatott tagjai – köztük a többi közt Simone Bilesszal is – egymilliárd dollárra perelik a Szövetségi Nyomozó Irodát, mert az FBI már 2015-ben tisztában volt Nassar tetteivel, de csak egy évvel később vették őrizetbe.

Kapcsolódó
„Aznap este egyedül voltam, teljesen meztelen, ő pedig rajtam feküdt”
Megrázó vallomásban beszélt négy olimpikon az amerikai szenátus bizottsági meghallgatásán arról, hogy hiába jelentették a hatóságoknak, hogy a csapatorvos, Larry Nassar szexuálisan zaklatja őket, mégsem segített nekik senki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik