Sport

„A méltánytalan döntéssel nem értünk egyet” – a siófoki kéziklub pert fontolgat

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Siófoki KC női kézilabdacsapata perrel fenyegeti a Magyar Kézilabda-szövetséget (MKSZ), amiért nem adott licencet az NB I-es indulásra.

A klub pénzügyi problémák miatt nem kapott licencet, de a keddi közleménye szerint a szövetséggel megállapodott abban, hogy átütemezik a hiányzó össze kifizetését.

„A fellebbezési határidő utolsó napján (2023. június 22.) az MKSZ részére benyújtásra került az MVM Zrt. illetékes vezetőjével folytatott levélváltás a tartozás átütemezéséről, amelyről utóbb, 2023. június 26. napján írásbeli megállapodás is született, amelyet – utólag – szintén csatoltunk. A 2023. június 29. napján meghozott döntés indokolása szerint azonban ezt „már” nem lehetett figyelembe venni, így a szállítóinkkal szemben fennálló tartozások kifizetését – a 4 napos késedelem okán – „csak” részben tudtuk igazolni.

A méltánytalan döntéssel nem értünk egyet, vizsgáljuk a felülvizsgálat jogi lehetőségét

– írta a klub hivatalos honlapja.

A Siófok a gazdasági stabilitás megteremtésének érdekében három fiatal játékost leszámítva szélnek eresztette az első keret tagjait, és távozik a szakmai stábja is. Nemrég írtunk arról, hogy milliókkal tartozhat a siófoki kézilabdaklub a távozó kéziseknek, ennek ellenére a klub befizette a jövő évi Európa Liga-indulás 15 ezer eurós, azaz majd 6 millió forintos regisztrációs díját.

Kapcsolódó
Az NB II-be száműzött Siófok KC indulhat az Európa Ligában
Egészen érdekes helyzet áll elő a női kézilabda bajnokságban annak köszönhetően, hogy a Siófok KC másodfokon sem kapta meg a licencet a női kézilabda NB I következő idényére az MKSZ fellebbviteli bizottságának jogerős döntése értelmében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik