Sport

Három játékoson kívül mindenkit elküld a Siófok kézilabdacsapata

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A női NB I-ben szereplő Siófok KC bejelentette, hogy három játékosán kívül minden kézilabdázó távozik nyáron a csapattól.

A hírt március vége óta pedzegették a sajtóban végül április 17-én Debreczeni-Klivinyi Kinga beismerte az Alba Fehérvár elleni 28-28-as bajnokit követően, hogy a hír igaz. A klub csütörtökön hivatalosan is közölte, hogy csak három játékost tartanak meg, mindenki más távozik.

„Célunk a siófoki kézilabda fenntartható működtetése. A klub infrastruktúrájának üzemeltetéséhez, az utánpótlásunk működéséhez és a klubban dolgozó emberek biztonságos megélhetéséhez át kell csoportosítanunk az erőforrásainkat.

A gazdasági stabilitás megteremtésének érdekében a jelenlegi játékoskeret nagy részével közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Wald Kíra, Lapos Laura és Herczeg Lili továbbra is klubunk kötelékében marad. Az előttünk álló időszakban utánpótlásunkra és a magyar játékosokra szeretnénk támaszkodni. A jövő évi keret és a szakmai stáb kialakítása jelenleg is zajlik

– áll Fodor János közleményében.

Az előzmények:

A Siófok 2006-ban még a harmadosztályban szerepelt, de – a tulajdonos Fodor János vezetésével – a 2009-2010-es bajnoki idényben már az élvonalban indulhatott. Története legnagyobb sikerét az EHF-kupában érte el, amelyet 2018-19-ben megnyert, 2020-231-ben pedig döntőt játszhatott.

A magyar bajnokságban két bronzérmet szerzett (2011-12, 2018-19), a nagy álmot, a Bajnokok Ligája-részvételt azonban a koronavírus és a magyar szövetség törte szét: a 2020 tavaszán félbeszakadt idénykor a csapat hiába állt a bajnokság második helyén, az MKSZ úgy döntött, annulálja az eredményeket, és az előző kiírást veszi alapul, így a Siófok helyett az FTC indulhatott a legrangosabb nemzetközi kupában.

2020 februárjában hasonló visszalépés történt Érden, ahol Csőzik László érdi polgármester egy Facebook-bejegyzésben jelezte, véget kell vetni a pazarló költekezésnek a női kézilabdacsapatnál. A tao egyik nyerteseként komoly büdzséből gazdálkodó klub is a BL-be jutást tűzte ki célul, de nem sikerült neki. Kisebb költségvetéssel a bennmaradás a cél azóta, a csapat 2021-ben a 11. lett, tavaly éppen csak sikerült megelőzni a már kipottyanó Szombathelyt, jelenleg viszont csak az utolsó előtti, 13. pozícióban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik