Sport

Nem kapott NB I-es licencet a siófoki kézicsapat

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Siófok KC nem kapott licencet a női kézilabda NB I következő idényére a magyar szövetség (MKSZ) fellebbviteli bizottságának másodfokú, jogerős döntése értelmében.

A Siófok a szezon végén jelezte, hogy a gazdasági stabilitás megteremtésének érdekében három fiatal játékost leszámítva szélnek ereszti az első keret tagjait, és távozik a szakmai stáb is. Nemrég írtunk arról, hogy milliókkal tartozhat a siófoki kézilabdaklub a távozó kéziseknek, ennek ellenére a klub befizette a jövő évi Európa Liga-indulás 15 ezer eurós, azaz majd 6 millió forintos regisztrációs díját.

Az MKSZ szabályai alapján amennyiben egy csapat – amely helyezése alapján jogot szerzett az élvonalbeli indulásra – nem kapja meg a klublicenct, az indulási jog az előző idény jobbik kiesőhelyen végzett sportszervezetét illeti meg, amennyiben rendelkezik az adott osztályba érvényes klublicenccel. A jelenlegi esetben ez azt jelenti, hogy a 13. helyen végzett NEKA együttese mégsem esik ki az NB I/B-be.

Az MKSZ honlapjának pénteki híradása szerint a fellebbezések nyomán az Alba Fehérvár KC és a férfiaknál a Fejér B.Á.L.-Veszprém megkapta az indulási engedélyt.

A férfi NB I mezőnye: CYEB-Budakalász, Csurgói KK, Dabas KC, Ferencvárosi TC, Balatonfüredi KSE, HE-DO B.Braun Gyöngyös, QHB-Eger, Sport36-Komló, HSA-NEKA, OTP Bank-Pick Szeged, PLER-Budapest, MOL Tatabánya KC, Telekom Veszprém, Fejér B.Á.L.-Veszprém

A női NB I mezőnye: EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE, Moyra-Budaörs, Dunaújvárosi Kohász KA, Praktiker-Vác, DVSC Schaeffler, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, Kozármisleny SE, Motherson-Mosonmagyaróvári KC, MTK Budapest, NEKA, Kisvárda Master Good SE, Vasas SC, Alba Fehérvár KC

Kapcsolódó
Az NB II-be száműzött Siófok KC indulhat az Európa Ligában
Egészen érdekes helyzet áll elő a női kézilabda bajnokságban annak köszönhetően, hogy a Siófok KC másodfokon sem kapta meg a licencet a női kézilabda NB I következő idényére az MKSZ fellebbviteli bizottságának jogerős döntése értelmében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik