Sport

Bitang nehéz BL-csoportba került a Fradi kézicsapata

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A Bajnokok Ligája-győztes norvég Vipers Kristiansanddal és az Európa Liga-címvédő dán Ikast csapatával is összekerült a Ferencváros a női kézilabda BL csoportkörének keddi sorsolásán.

Az előző idényben ezüstérmes FTC éppen a Vipers együttesével játszotta a döntőt június 4-én, Budapesten. A zöld-fehérek negyeddöntős és elődöntős ellenfele, a francia Metz HB és a dán Team Esbjerg is a B csoportba került, ahogyan Korsós Dorina román csapata, a Rapid Bucuresti is.

Az A csoportban két magyar csapat szerepel majd, az előző szezonban bronzérmes Győri Audi ETO KC, valamint a Debrecen.

Ebbe a nyolcasba sorsolták Szikora Melinda és Faluvégi Dorottya együttesét, a német Bietigheimet, valamint a Háfra Noémivel felálló montenegrói Buducnost Podgoricát is.

Az idény szeptember 9-én rajtol, a mérkőzéseket szombaton és vasárnap játsszák, a négyes döntőt június 1-2-án rendezik Budapesten.

A női BL csoportbeosztása:

A csoport:
Győri Audi ETO KC, Brest Bretagne (francia), Odense HB (dán), CSM Bucuresti (román), SG BBM Bietigheim (német), Buducnost Podgorica (montenegrói), IK Sävehof (svéd), DVSC Schaeffler

 

B csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria, Vipers Kristiansand (norvég), Metz HB (francia), Team Esbjerg (dán), Rapid Bucuresti (román), MKS Zaglebie Lubin (lengyel), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Ikast HB (dán)
A csoportok első két helyezettje a negyeddöntőbe, a 3-6. helyezettje a rájátszás első fordulójába jut.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik