Sport

„Tudtuk, hogy egy ilyen hegyen párosunk esélyei bizonytalanok” – Kerekes Bence és Klein Dávid nem jutott fel a 7403 méteres hegycsúcsra

Facebook.com/kerekesbenceathlete
Facebook.com/kerekesbenceathlete

Kerekes Bence, valamint Klein Dávid csúcssiker nélkül, de egy nagyszerű mászás élményével tér haza Pakisztánból, ahol a 7403 méter magas Istor-o-Nal csúcsának elérésével próbálkoztak, olvasható a Hóhatár nevű Facebook-csoportban.

A beszámoló alapján a hegymászók június 20-án érték el a nagyjából 5450 méteren kialakított egyes tábort, majd egy nappal később a 6250 méteren lévő másodikat. Kerekes és Klein június 22-én arra készültek, hogy felfedezik a csúcsra vezető hegygerincet, ám a körülményeket nem találták elég biztonságosnak.

Június 22-én éjjel a két mászó nagyjából 6400 méteren éjszakázott, majd ismét nekivágott a gerincnek, de 200-250 méter után inkább a visszafordulás mellett döntöttek, mivel továbbra sem érezték biztosítottnak a mozgásukat.

„Bár a BWT Hindukus Expedíció nem érte el az Istor-O-Nal csúcsát, egy minimalista stílusban végrehajtott szép expedíció áll mögöttünk, mely során egy elhagyatott vidéken izgalmas technikai problémákat oldhattunk meg, miközben mindvégig odafigyeltünk a hegyre, egymásra és az általunk megszabott biztosítási elvekre.

Tudtuk, hogy egy ilyen hegyen párosunk esélyei bizonytalanok, és – bár szomorú szívvel vesszük tudomásul, hogy a csúcsot nem értük el – az általunk végrehajtott mászóeredményekre és munkára büszkék vagyunk. Hálásak vagyunk szeretteinknek, partnereinknek és egymásnak a közös kalandért

– hangzott Kerekes Bence és Klein Dávid összefoglalója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik