Sport

„Ez nem méltó egy olyan versenyhez, amelyet olimpiai szinten akarnak megrendezni” – Csipes Tamarát felbosszantották az Európa Játékokon tapasztalt körülmények

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A hat szerdai 500 méteres számból ötben döntőbe jutottak a magyar kajakosok és kenusok a krakkói központú Európa Játékokon, míg az atléták Chorzówban zajló csapat Európa-bajnokságán a magyarok a második nap után is az élen állnak a másodosztályban.

A Fojt Sára, Pupp Noémi, Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara összeállítású női kajaknégyes, a Kuli István, Csizmadia Kolos, Nádas Bence, Tótka Sándor alkotta férfi kajaknégyes, a Bragato Giada, Nagy Bianka kenupáros, valamint a Gazsó, Csipes női kajakkettes az előfutamból biztosította helyét a legjobbak között, a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenus páros középfutamból jutott a fináléba, a Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás kajakpáros ugyanakkor csak a B döntőben lapátolhat majd újra. A férfi kajaknégyesek és a női kajak párosok pénteken, a többiek csütörtökön küzdenek az érmekért és a helyezésekért.

A kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamara egyénként messze nem elégedett a körülményekkel.

„Homokos lábbal kell beszállnunk a hajóba, ez engem kikészít, de ezt leszámítva a legrosszabb az, hogy mivel az egész tó nincs ezer méter, a négyessel négyszáz méteren kell melegítenünk. Így nem lehet normálisan bemelegíteni. Egy percet megyünk és utána már fordulunk, a húsz perc nagy részét a fordulás teszi ki.

Szerintem ez nem méltó egy olyan versenyhez, amelyet olimpiai szinten akarnak megrendezni

– panaszkodott az M4 Sportnak adott nyilatkozatában.

Atlétikában folytatták jó szereplésüket a magyarok, a csapat Eb-n a csütörtöki zárónap előtt is az élen állnak a másodosztályban, 31,5 ponttal előzik meg a második helyezett ukránokat. A negyedik románok előtt pedig 89 pont az előnyük, ami azért biztató, mert a második vonal első három helyezettje jut fel a legjobbak közé. A szerdai versenynapon a Kerekes Gréta, Csóti Jusztina, Takács Boglárka, Sulyán Alexa összeállítású női 4×100 méteres váltó 43.49 másodperces új országos csúccsal győzött.

Szinkronúszásban a 11. helyen bejutott a döntőbe a Barbócz Blanka, Bastianelli Angelika kettős a párosok szabadprogramjában. A 12 duót felvonultató döntőt szombaton rendezik.

Az Európa-bajnoki címvédő férfi strandkézilabda-válogatott előbb 2-0-ra kikapott a világbajnok horvátoktól a csoportkör utolsó fordulójában, ezzel második lett, majd a délutáni negyeddöntőben szétlövéssel 2-1-re verte a lengyeleket. A csütörtökön 11 órakor kezdődő elődöntőben az Európa-bajnoki negyedik Portugáliával találkozik Gulyás István szövetségi edző csapata. A finálét és a bronzmérkőzést csütörtök este rendezik.

Ujváry Zoltán és Kepmf Zoltán is döntőbe jutott a BMX freestyle park versenyszámban, amelyet eső miatt egy időre félbe kellett szakítani. Előbbi negyedik, utóbbi tizedik lett a harmincfős mezőnyben a szerdai selejtezőben. A csütörtöki fináléban a legjobb 12 versenyző folytathatja.

A Bach Boglárka, Weninger Virág, Jáhni Zsófia, Szabó Fanni összeállítású együttes elveszítette két szerdai csoportmérkőzését 3×3-as kosárlabdában – előbb a csehektől 21-15-re, majd a franciáktól 22-8-ra kapott ki –, így már nem juthat negyeddöntőbe. Utolsó csoportmérkőzését – már tét nélkül – pénteken játssza.

Padelben a nyolcaddöntőbe jutásért rendeztek mérkőzéseket. Az Andrejszki Dóra, Juhász Pálma női páros az Ajla Behram, Amanda Girdo svéd kettőstől kapott ki 6:4, 6:2-re, a Szakács Olivér, Urvölgyi Marcell férfi kettős pedig a Johannes Lindmeyer, Matthias Wunner német duótól 6:1, 6:1-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik