Sport

Európa-bajnok lett a magyar férfi strandkézilabda-válogatott

Jozo Cabraja / kolektiff
Jozo Cabraja / kolektiff

A magyar férfi strandkézilabda-válogatott 2:0-ra legyőzte Németországot a portugáliai Európa-bajnokság döntőjében.

Az európai szövetség honlapja szerint a magyarok az első szettet 20-16-ra, a másodikat 20-18-ra nyerték meg. John András hat, Vizes Patrik és Kun Attila négy-négy, Gyene Norbert három, Csuka Balázs kettő, Balogh Ádám pedig egy góllal járult hozzá a sikerhez.

 Sikerüknek köszönhetően a magyarok kijutottak a lengyelországi Európa Játékokra és a Balin sorra kerülő strand világjátékokra is.

A csapat a csoportkörben 2:0-ra kikapott Portugáliától, Olaszországot és Franciaországot viszont 2:0-ra legyőzte. A középdöntőben Norvégiával szemben 2:1-re veszített, Németországot és Spanyolországot azonban egyaránt 2:0-ra megverte. Szombaton a negyeddöntőben Ukrajnát 2:0-ra, az elődöntőben Portugáliát 2:1-re győzte le.

Úgy érzem, taktikai győzelmet arattunk a döntőben, igyekeztünk védekezésben a németek ponterős pozícióira, figuráira koncentrálni, és belekényszeríteni őket olyan helyzetekbe, amelyekből a torna során kevés pontot értek el

– idézi a magyar szövetség honlapja Gulyás Istvánt.

A szakvezető hozzátette, mindez nagyrészt sikerült, nagyon jól dolgoztak a játékosai, fegyelmezettek voltak és sikerre éhesek. Gulyás elmondta, a végén a „győzelmi félelem” miatt elszórták a labdákat, de a meccs vége jól sikerült.

A magyar férfiválogatott hetedszer jutott a legjobb négy közé az Eb-n – amit 2000 óta rendeznek meg –, eddigi legjobbja a 2006-os ezüstérem volt. A női csapat idén a kilencedik helyen végzett, mivel vasárnap, az utolsó mérkőzésén 2:0-ra nyert Ukrajna ellen.

Az Európa-bajnok magyar férfiválogatott névsora:

Balogh Ádám, Csákay Botond, Csuka Balázs, Gyene Norbert, Hajdú Péter, John András, Kovácsovics László, Kun Attila, Nagy Balázs, Nahaj László, Neukum Csanád, Rozmán Bence, Vizes Patrik, Zakics Bence, szövetségi edző: Gulyás István, edző: Hajdu Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik