Sport

„Valami politika van a képben” – kiakadt a norvég kézilabda a magyarokra

Amíg Magyarország és Dánia 3-3 csapattal képviseltetheti magát a női kézilabda Bajnokok Ligája 2023-24-es csoportkörében, addig a norvégok hiába nyerték meg a Vipers révén a sorozatot zsinórban harmadszor és állnak előkelő helyen a nemzetek rangsorában, még második együttest sem indíthatnak.

A Storhamar, amely tavaly nyolcaddöntőt játszott a legrangosabb európai kupában, ezúttal hiába pályázott szabadkártyára, az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kedden úgy döntött, nincs helye a legjobb 16 csapat között.

„Ez rendkívül furcsa, nagyon meglepődtem. De látva, hogy Magyarország három helyet kapott, valami politika van a képben. Hatalmas pofont kaptunk, meglátjuk, fel tudunk-e kelni belőle” – reagált Kenneth Gabrielsen edző.

A Vipers igazgatója, Morten Jörgensen sem érti a kialakult helyzetet, szerinte ez a lépés a hazai kézilabdára is komoly hatással lesz.

Norvégiában a BL-szereplés az egyetlen vonzó dolog a játékosok szánmára, de ez csak a Vipersnek adatik meg. Szomorú, hogy ezt hozta a sportpolitika, várjuk az EHF magyarázatát

– mondta.

A norvég Tv2 szakértője, Bent Svele botránynak és katasztrófának nevezte a kialakult helyzetet.

„Őrület, hogy egy ország három csapatot is indíthat, hogy ezt a magyarok is megtehetik, teljesen érthetetlen számomra” – vélte.

A Bajnokok Ligája női mezőnye

Győri Audi ETO KC, FTC-Rail Cargo Hungaria, DVSC Schaeffler, Odense HB, Team Esbjerg, Ikast HB (mindhárom dán), Metz HB (francia), SG BBM Bietigheim (német), Buducnost Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), CSM Bucuresti (román), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Brest Bretagne (francia), MKS Zaglebie Lubin (lengyel), Rapid Bucuresti (román), IK Sävehof (svéd)

Kapcsolódó
A Szeged, a Fradi és a Debrecen is megkapta a BL-szabadkártyát
A férfiaknál két, a nőknél három magyar csapat lesz a csoportkörben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik