Illyés Tibor / MTI
Sport

A győri klasszis közölte, szerződése letelte után távozik

Stine Oftedal jövő nyáron távozik a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatától. A 31 éves irányító a Verdens Gang című norvég oldalnak elmondta, már értesítette a klubot, hogy a jövő nyári olimpia után nem hosszabbítja meg szerződését, sőt valószínűleg befejezi a pályafutását.

Oftedal és a Győr még az ősszel egyezett meg arról, hogy érvényesítik a játékos szerződésében szereplő plusz egy évre szóló opciót. Oftedal akkor azt mondta, bár lett volna lehetősége másképp is dönteni, viszonylag gyorsan elhatározta magát a maradás mellett.

A VG-nek nyilatkozó, 242-szeres válogatott Stine Oftedal azt is elárulta, minden bizonnyal Kielbe költözik majd, ugyanis a párja, Rune Dahmke a német csapatban kézilabdázik. Hét éve alkotnak egy párt, épp eleget töltöttek már távol, jegyezte meg.

A háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok irányítónak az olimpiákról két bronzérme van. A győri csapattal 2017 óta a bajnokságot négyszer, a Magyar Kupát háromszor, a Bajnokok Ligáját kétszer nyerte meg, 2023-ban a harmadik helyen zárt a csapattal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!