Sport

Ambros Martín: Ha a csapat meg akar nyerni egy ilyen mérkőzést, el kell bírnia a nyomást

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
Faluvégi Dorottya, a Győri Audi ETO KC kézilabdázója szerint a szombati vesztes Bajnokok Ligája-elődöntőjük nagyon hasonlított a tavalyi fináléra, amit szintén a norvég Vipers Kristiansand nyert meg.

„Sajnos az első félidőben egyáltalán nem volt kontrollunk a játék felett, és már az elején nagy különbség alakult ki. Ez akár bele is férhetett volna, de annyira kevés hibával játszott a Vipers, hogy csak kergettük őket a második félidőben” – nyilatkozta a 37-35-re elveszített elődöntő után az MTI-nek a válogatott jobbszélső.

A címvédő norvégok a szünetben már 23-18-ra vezettek. Faluvégi hozzátette, a meccs nagyon hasonlított a tavalyi döntőre – ami 33-31-es Vipers-sikerrel zárult –, lényegében ugyanazt játszotta az ellenfél, amire a győriek készültek, csak nagyon pontosan.

Nagyon gyorsan felérkeztek a támadásaink után. Az első félidőben azzal volt gondunk, hogy szokatlanul sok gólt kaptunk lerohanásból. Támadásban megvoltak a helyzeteink, de nagyon sok gólt kaptunk

– magyarázta.

Mindezek ellenére a győriek a hajrában döntetlenre menthették volna a meccset, de újabb két hiba miatt nem jártak sikerrel. Erről Faluvégi úgy nyilatkozott: nem a szerencsén múlt, hiszen például sok kiállítást kaptak és a végjátékban is helyzeteket rontottak.

A klubot az idényt követően ugyancsak elhagyó vezetőedző, Ambros Martín kiemelte: az első félidőben kapott gólok megmutatták, hogy valami nem működött együttese játékában. Ennek ellenére sem vesztették el hitüket, közelebb tudtak zárkózni, azonban a hibáik a vesztüket okozták.

„Nagy szívvel játszottunk, de ez egy kemény összecsapás volt. Megvoltak a lehetőségeink, hogy visszajöjjünk, ugyanakkor annak a csapatnak, amely meg akar nyerni egy ilyen mérkőzést, el kell bírnia a nyomást” – fejtette ki. Szerinte csapata a szünet után jobban kézilabdázott, így az ellenfél nem tudott annyira rohanni.

Egyszerűen egy jobb csapattal néztünk szembe. Össze kell szednünk magunkat és a lehető legszebben lezárni az idényt

– összegzett a spanyol tréner, kiemelve: mindent vagy semmit felfogással tekintett a szezonra, azzal pedig, hogy nem jutottak fináléba, utóbbi vált valóra számára.

Az európai szövetség (EHF) kimutatása szerint a 72 találatot hozó mérkőzés volt a leggólgazdagabb a női négyes döntők történetében, a korábbi csúcsot a Vardar és a CSM Bucuresti elődöntője tartotta 71 találattal a 2016/17-es idényből.

Kapcsolódó
Nem bírt a Vipers első félidőbeli űrkézilabdájával, kikapott az ETO a BL-elődöntőben
Az első félidőben félelmetes volt a norvég kézilabdacsapat, az ETO mégis közel volt a csodához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik