Vasvári Tamás / MTI
Sport

„Mindent meg kell tennünk, még a lehetetlent is” – a Győr a tavalyi legyőzőjével harcol a BL-döntőért

Győri-Lukács Viktória, a Győri Audi ETO KC kézilabdázója szerint egy tizedmásodperc dönthet a lövéseknél Katrine Lunde, a címvédő Vipers Kristiansand kapusa ellen a női Bajnokok Ligája szombati elődöntőjében.

„Nem készülünk belőle külön. Mindenki tudja, milyen stílusban véd, és ő is ismer minket. Az az egy tizedmásodperc fog dönteni, amikor eldöntjük, hova lövünk” – nyilatkozta pénteken a válogatott jobbszélső a norvégok kétszeres olimpiai, kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok kapusáról, aki 2010 és 2015 között az ETO hálóőre volt.

A két csapat legutóbb a tavalyi döntőben találkozott egymással, akkor 33-31-re a Vipers győzött.

Győri-Lukács elárulta, a közelmúltban újra végignézte az egy évvel ezelőtti mérkőzésüket, hogy tanuljon belőle, és újra átélhesse, amit tavaly átéltek.

„Szinte teljesen más csapattal vannak itt, ezért próbálunk nem a múltból építkezni. Meghatározó játékosok mentek és jöttek, akik másként játszanak, de a taktikájuk nem lesz más”.

Hozzátette, nagyon sok jó játékosa van az ellenfélnek, és mindenki másban jó, de érzése szerint alaposan felkészültek és készen állnak.

„Ez lesz az utolsó két meccsünk a szezonban, ezért mindent ki foguk adni magunkból, de nyilván a Vipers is ugyanígy áll hozzá. Nem csak a legjobb teljesítményünkkel tudunk mérkőzést nyerni, ha kivisszük szívünket-lelkünket a pályára, akkor nem lesz probléma” – mondta Győri-Lukács.

Hangsúlyozta, ha fáradnak a belső poszton játszó társai, akkor a szélsőknek arra kell összpontosítaniuk, hogy éljenek a lehetőséggel, és értékesítsék azt a három-négy-öt helyzetet, ami adódik előttük.

Azért vagyunk itt, hogy újra megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Mindent meg kell tennünk, még a lehetetlent is, hogy mindkét napon győztesen hagyjuk el a pályát. Megdolgoztunk ezért, a motivációnk pedig maximális

– hangsúlyozta Ambros Martín, a győriek vezetőedzője, aki a négyes döntő után távozik posztjáról.

A spanyol mester hozzátette: a legfontosabb, hogy úgy kell játszaniuk, ahogy szoktak. „A Vipers a világ egyik legjobb csapata, és ha ilyen magas színvonalú kézilabdát produkáló csapat ellen játszol, a taktika és az egyéniségek nem feltétlenül elegendőek. A legvégéig szükséges az akarat és a küzdés”.

Martín úgy fogalmazott: lelkes közönségük megadhatja azt a plusz egy százalékot, ami döntő lehet egy ilyen tornán. „Nagy szerencsénk van, hogy a tornát Magyarországon rendezik. Nagyon várom, hogy a csapatom a zsúfolásig megtelt arénában játszhasson. A lelátóról érkező energia hatalmas motivációt jelent és sokat segíthet nekünk”.

Az ötszörös BL-győztes Győr és a címvédő Vipers elődöntője szombaton 15.15-kor kezdődik a budapesti MVM Dome-ban. Utána 18 órától a Ferencváros és a dán Team Esbjerg játszik egymással. A helyosztókat vasárnap rendezik.

Ajánlott videó