Sport

„Nem volt semmi előjele” – először beszélt hererákjáról Varga Dénes

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Az FTC-Telekom csapatkapitánya, Varga Dénes először beszélt arról, hogy 2022-ben hererákot diagnosztizáltak nála.

Három és fél vagy négy hónappal voltunk a világbajnokság előtt, amikor elmondták nekem, hogy találtak egy rosszindulatú daganatot az egyik herémben. Hát ott azért lepergett előttem az életem filmje…

mi van, ha már csak fél évet élek, hogyan is kellene leélni azt a maradék hat hónapot… Hála istennek, nem volt ennyire drasztikus a helyzet, mint aztán kiderült, utókezelésre sem volt szükségem a beavatkozást követően, tehát nem kellett kemoterápiára járnom”

– emlékezett vissza a VLV-nek adott interjúban Varga Dénes.

A Fradi 2022 februárjában egy rövid közleményt adott ki, amelyben ugyan megszólalt a csapatkapitány, csak annyi derült ki, hogy „kifejezetten férfiakat érintő betegség” áll a háttérben. Ezúttal teljesen kendőzetlenül beszélt a helyzetről a magyar pólós.

„Én elég transzparens vagyok, amikor erről beszélek, általában is, ha egy fiatal csapattárs kérdez valamiről. Hogy ők miként reagáltak a hátam mögött – ezt nem rossz értelemben mondom –, ezt nem tudom megmondani. Én annyit mondtam nekik akkor, hogy

engem ugyanannyira meglepett, mint őket, nem volt semmilyen előjele. Ezért azt javasoltam, hogy ők is csekkoltassák magukat.

Ezután szóba került az is, hogy Varga Dénes nem akarta beoltatni magát a koronavírus-járvány ellen, végül azonban az olimpiai szerepléshez elkerülhetetlenné vált.

„Annak érdekében, hogy Tokióba mehessek és ott ne csesztessenek folyamatosan külön tesztekkel a meccsek előtt, beadattam a szükségesnek mondott vakcinát. Meg is bántam, de mindegy, lecsengett, túl vagyok rajta. Protokollárisan még nem, mert a műtétet követően öt évig monitorozni kell, de úgy érzem, hogy egészséges vagyok”

– zárta a témát a vízilabdázó.

Varga azt is megjegyeztem a 2024-es párizsi olimpia lehet az utolsó, amit a válogatott tagjaként átél, míg a Ferencvárosnál egy, maximum két évet helyezett kilátásba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik