Sport

Gyertyagyújtást szerveznek vasárnap estére Suhajda Szilárd emlékére

Május 27-én hivatalossá vált: nincs esély rá, hogy Suhajda Szilárd még életben legyen a Mount Everesten.

Mécsesgyújtást szervez Suhajda Szilárd emlékére volt iskolája, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium – írja a Blikk.

Gyújtsunk egy mécsest Suhajda Szilárdért! Találkozzunk egykori iskolája, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium bejárata előtt 2023. május 28., 20.00 órakor és gyújtsunk egy-egy mécsest

– áll az intézmény Facebook-bejegyzésében.

Suhajda Szilárd kísérő és oxigénpalack nélkül próbálta megmászni a világ legmagasabb hegyét, a Mount Everestet. A közvetlenül a csúcs alatt 7900 méteren található 4-es tábort kedden érte el, némi pihenés után innen kezdte meg a tényleges csúcstámadást.

Május 24-én szerda délelőtt még bejelentkezett műholdas telefonon, nagyjából 8700 méteres magasságból, és úgy tűnt, a 8848 méteres csúcsot akár 3-4 óra alatt elérheti, azonban megszakadt vele a rádiókapcsolat. Utána már csak 8795 méternél, a Hillary-lépcső magasságánál jelzett a nyomkövetője.

Május 25-én egy másik expedíció serpája a reggeli órákban körülbelül 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában látta őt. Május 26-án a legjobb nepáli hegyivezetőkből összeállított keresőcsapat indult a keresésére hajnalban, azonban minden erőfeszítésük ellenére sem sikerült megtalálni Suhajda Szilárdot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik