Sport

Álombajnokságba vágyott, Szegeden kötött ki a lengyel jobbátlövő

Foto Olimpik NurPhoto NurPhoto via AFP
Foto Olimpik NurPhoto NurPhoto via AFP
Újabb játékost jelentette be a következő szezonra az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely 1+1 évre szerződtette a lengyel válogatott jobbátlövőt, Szymon Dzialakiewiczet.

Szymon Dzialakiewicz 2000. február 17-én született Lengyelországban, Legnicában. 2016-ban Gdanskba igazolt, majd 2019-ben a szintén lengyel Gwarda Opole játékosa lett. 2021-ben állt légiósnak, a német Gummersbach igazolta le.

Az idei szezont a svéd Redbergslids IK csapatánál töltötte, amely az utolsó helyen zárt és kiesett a másodosztályba.

„A szerződésem még egy évre szólt, de nem akartam maradni. Szeretném fejleszteni magam, és úgy éreztem, hogy Svédországban nehéz lesz megtennem a következő lépést. Ugyanakkor minden téren fejlődtem – fizikailag, mentálisan, taktikailag egyaránt. Azt hiszem, nem kell szégyellnem a statisztikámat, 136 góllal a 7. legeredményesebb voltam a bajnokságban, 78 asszisztommal a nyolcadik legjobbnak számítottam” – nyilatkozta egy hónapja egy lengyel portálnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Szymon Działakiewicz (@szymon.dzialakiewicz) által megosztott bejegyzés

Akkor elárulta, hogy sohasem titkolta, hogy akad két álombajnokság, amelyben szeretne játszani: a német és a francia élvonal. Ugyanakkor április végéig a két nagy lengyel klub, a Kielce és a Plock nem kereste (csupán két kisebb), ajánlata csak a román Steauától volt.

Ezek után került Szegedre a lengyel válogatottban eddig 13 meccsen 25 gólt szerzett átlövő.

Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen profi és nagyszerű eredményeket elérő csapathoz csatlakozhatok.

Az OTP Bank – PICK Szeged egy nagy múlttal rendelkező klub, csodás szurkolósereggel a háta mögött. Már számolom vissza a napokat, hogy elkezdhessem a közös munkát a kerettel, találkozhassak a szurkolókkal, pályára léphessek abban a gyönyörű Arénában, amelynek komoly híre van Európában. Nehéz szavakkal leírni azt, amit érzek, hatalmas bennem a bizonyítási vágy, az, hogy megmutathassam, hogy mire vagyok képes. Ígérem, minden meccsen a győzelemért küzdök majd a kék mezben” – mondta a szegediek hivatalos honlapján.

A csongrádi klub az elmúlt napokban előbb az orosz Gleb Kalaras, majd a spanyol Carlos Molina Cosano szerződtetését jelentette be

Ajánlott videó

Olvasói sztorik