UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Sport

BL-győztes orosz játékossal erősített a Szeged

Nyártól az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a Bajnokok Ligája-győztes Gleb Kalaras.

A 32 éves orosz válogatott játékos leigazolását pénteken jelentette be a honlapján a klub, amely azt is közölte, hogy 1+1 éves megállapodást kötött a beállóval.

„Hatalmas nemzetközi rutinnal rendelkezik, ezt megtapasztalhattuk mi is, hiszen többször is játszott ellenünk. Fő erénye a határozott, kemény védekezés, de természetesen támadásban is képes megvillanni” – mondta a játékosról Kiss Bence, az egyesület cégvezetője.

Kalaras 2019-ben, a Vardar Szkopjéval nyert Bajnokok Ligáját, az orosz válogatottban pedig 68 mérkőzésen 117 gólt szerzett.

A Vardar mellett megfordult az orosz Szentpétervár, az ukrán Zaporizzsja, valamint a német Magdeburg, Balingen és Melsungen csapatában.

„A szegedi szurkolótábor imádja a kézilabdát, személyesen tapasztalhattam meg, hogy mennyire rajong a csapatért. Fantasztikus ilyen légkörben sportolni, boldog vagyok, hogy kék mezben folytathatom a pályafutásomat” – jelentette ki az orosz játékos.

Ajánlott videó