Élő Sport

Sima vereség a hokivébén, de a svédek sem úszták meg kapott gól nélkül

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
A papírforma szerint sima, 7-1-es vereséget szenvedett a magyar jégkorong-válogatott Svédországtól a jégkorong-világbajnokság tamperei csoportjában. Ami jó hír, hogy a csapat a negyedik meccsén is betalált az aktuális ellenfél hálójába.

Miután hosszabbításos góllal legyőzte Franciaországot a magyar hokiválogatott, megszerezte első pontjait a világbajnokságon. Csütörtökön a 11-szeres világbajnok svéd csapat következett, amely nagy lendülettel kezdett a svéd válogatott, amely másfél perc után Lindberg góljával meg is szerezte a vezetést, majd a 6. percben emberelőnyben De La Rose is eredményes volt (0-2).

Hogy ne legyen ennyire egysíkú a játék, arról Kiss Roland gondoskodott, aki szép gólt lőtt –a magyar csapat a negyedik vb-mérkőzésén sem maradt találat nélkül (1-2). a hajrában Everberg találatával alakult ki a 3-1-es eredmény.

A második harmadot jobb lenne elfeledni, ha hinni lehet a statisztikáknak, akkor a magyarok egyszer sem próbálkoztak lövéssel, a svédek viszont 19 alkalommal is. Ennyiből három is beakadt, így két harmad után már 6-1-re vezetett az ellenfél.

A záró húsz percben hősiesen védekezett a csapat, bár akadt egy-egy lehetőség Bartalis, majd Sofron előtt, gólt mégis az északiak szereztek: a 49. percben Raymond állította be a 7-1-es végeredményt.

Az összesített kapura lövés 51-9 volt a svédek javára.

A folytatás sem lesz könnyebb: pénteken a címvédő, olimpiai bajnok, világranglista-vezető, a frenetikus hazai közönség előtt szereplő finn csapat ellen lép jégre a válogatott.

Jégkorong-világbajnokság, 4. forduló, A csoport

Svédország – Magyarország 7-1 (3-1, 3-0, 1-0)
Tampere, Nokia Aréna, 6566 néző
v.: Hunnius (német), Sewell (brit) – Constantineau (francia), Hoffer (német)
gól: Lindberg (2.), de la Rose (6., 39.), Everberg (18.), Petersson (25.), Berggren (38.), Raymond (49.), illetve Kiss (8.)

1-2

Pörögnek az események, mert mindkét csapat rohan előre gólt ütni. Eddig elképesztő tempóban zajlik a mérkőzés, helyzetek adódtak mindkét oldalon, de Horváth és Wallstedt is állja a sarat.

1-2

Sundin már másodjára kavarta meg a magyar védőket, de a lövését ezúttal hárítani tudta Horváth, sőt Nylander ismétlését is megfogta a kapus.

1-2

Ezek most a magyarok pillanatai, Hári lőtt távolról, veszélyesnek is tűnt, Gallóban viszont elakadt, az ismétlést pedig már nem sikerült a hálóba kotorni.

1-2

Szépített a magyar csapat! Bartalis kevergetett szépen a svéd kapu előtt, majd lekészített és Kiss Roland kapásból a jobb fölső sarokba lőtt, talán még a vasat is érte a korong.

0-2

Emberhátrányban ütöttek egy gólt a svédek, Hári pontatlan passzára csapott le Grundström, a passzát pedig Jacob De La Rose bombázta a kapuba.

0-1

Emberelőnybe kerültünk, Sörensen gáncsolta ki Kógert, így aztán elsőként a mieink támadhatnak öt a négy ellen. A világbajnokságon még nem szereztünk emberelőnyös gólt, a svédek pedig még nem kaptak emberhátrányban, hátha most sikerül változtatni az arányokon!

0-1

Jöhetett volna a válasz! Egy gyors ellentámadás végén Galló Vilmos egészen közelről lőhetett, de nem célzott elég pontosan és Wallstedt hárított.

0-1

Egy elkapkodott indítási kísérletet lekapcsoltak a svédek, Oscar Lindberg pedig azonnal kapura is lőtt, amint lehetett. Horváth lába és botos kesztyűje között suhant be a korong, 1-0 oda.

A svédek még nem kaptak ki

Sőt pontot is alig veszítettek. Eddigi három vb-meccsükön a németeket 1-0-ra, az osztrákokat 5-0-ra győzték le, a finnekkel pedig 1-1-re végeztek, de büntetőkkel azt a meccset is nyerték. Ebből az is adódik, hogy a svédek eddig egyetlen gólt kaptak a vébén. Nehéz lesz, nagyon nehéz.

Evés közben jön meg az étvágy!

„Tudunk ennél is jobban játszani, vannak dolgok, amin javítanunk kell. Most kicsit örülünk a győzelemnek, azonban még nincs vége a vb-nek, nincs meg a bennmaradás, amiért jöttünk”

– mondta a franciák ellen győztes gólt ütő Bartalis a meccs után.

Kapcsolódó
„Még nincs meg a bennmaradás, amiért jöttünk” – nem örül felhőtlenül a hokiválogatott
Csak hosszabbításban sikerült megverni a franciákat, az osztrákok ellen kell bebizonyítani, hogy az A csoportos vébén a helyük.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik