Élő Sport

Sima vereség a hokivébén, de a svédek sem úszták meg kapott gól nélkül

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
A papírforma szerint sima, 7-1-es vereséget szenvedett a magyar jégkorong-válogatott Svédországtól a jégkorong-világbajnokság tamperei csoportjában. Ami jó hír, hogy a csapat a negyedik meccsén is betalált az aktuális ellenfél hálójába.

Miután hosszabbításos góllal legyőzte Franciaországot a magyar hokiválogatott, megszerezte első pontjait a világbajnokságon. Csütörtökön a 11-szeres világbajnok svéd csapat következett, amely nagy lendülettel kezdett a svéd válogatott, amely másfél perc után Lindberg góljával meg is szerezte a vezetést, majd a 6. percben emberelőnyben De La Rose is eredményes volt (0-2).

Hogy ne legyen ennyire egysíkú a játék, arról Kiss Roland gondoskodott, aki szép gólt lőtt –a magyar csapat a negyedik vb-mérkőzésén sem maradt találat nélkül (1-2). a hajrában Everberg találatával alakult ki a 3-1-es eredmény.

A második harmadot jobb lenne elfeledni, ha hinni lehet a statisztikáknak, akkor a magyarok egyszer sem próbálkoztak lövéssel, a svédek viszont 19 alkalommal is. Ennyiből három is beakadt, így két harmad után már 6-1-re vezetett az ellenfél.

A záró húsz percben hősiesen védekezett a csapat, bár akadt egy-egy lehetőség Bartalis, majd Sofron előtt, gólt mégis az északiak szereztek: a 49. percben Raymond állította be a 7-1-es végeredményt.

Az összesített kapura lövés 51-9 volt a svédek javára.

A folytatás sem lesz könnyebb: pénteken a címvédő, olimpiai bajnok, világranglista-vezető, a frenetikus hazai közönség előtt szereplő finn csapat ellen lép jégre a válogatott.

Jégkorong-világbajnokság, 4. forduló, A csoport

Svédország – Magyarország 7-1 (3-1, 3-0, 1-0)
Tampere, Nokia Aréna, 6566 néző
v.: Hunnius (német), Sewell (brit) – Constantineau (francia), Hoffer (német)
gól: Lindberg (2.), de la Rose (6., 39.), Everberg (18.), Petersson (25.), Berggren (38.), Raymond (49.), illetve Kiss (8.)

Hoki-vb: papírforma magyar vereség a svédek ellen

Az első harmadban még szoros volt az eredmény a svédek elleni világbajnoki csoportmérkőzésen, Kiss Roland révén sikerült gólt is szerezni a magyar jégkorong-válogatottnak, azonban a második harmadban lövésig sem jutott el a csapat, amely végül sima, 7-1-es vereséget szenvedett. Folytatás pénteken Finnország ellen.

1-7

Akadnak felvillanásaink, de komoly gólhelyzetig nem jutott el a csapat.

1-7

Egy kis életjel, Bartalis próbálkozott, de lökete elzúgott a kapu mellett.

1-7

Eddig tartott a hősies védekezés: Carlsson meghúzta a cselt balra, majd tökéletesen centerezett, Raymond pedig nem hibázott (1-7).

1-6

Berggren nagyon megkavarta a védőjét, de ziccerét Horváth védte.

1-6

A második harmad demoralizáló, 19:0-s kapura lövései statisztikájához képest egyelőre nem sikerült javítanunk, pedig Erdély előtt ott lehetett volna a lehetőség, de szerelték.

1-6

A harmadik harmadra sem változott a játék képe, támadnak a svédek ezerrel, egy pillanatnyi üresjárat sincs.

Második harmad: 1-6

Nincs mit szépíteni rajta, borzalmasan alakult ez a játékrész. A svéd válogatott teljesen uralta a játékot, be is nyomta a magyarokat a kapu elé és egy kettős emberelőnynek hála növelte az előnyét. A mieink szinte végig csak védekeztek, amikor pedig úgy nézett ki, hogy sikerül lehozni egyetlen kapott góllal a harmadot, villámgyorsan ütöttek kettőt is a skandinávok. Mindent elmond a harmadról, hogy nem találtuk el az ellenfél kapuját, eközben viszont 16-szor Horváth védett, háromszor pedig ő sem tudott már menteni.

1-6

Többet már nem kapunk, mert vége a harmadnak. Ez nem a mi húsz percünk volt.

1-6

Villámgyorsan kaptunk még egyet, Tömmersen pattintotta kapu mögött Sörensenhez a korongot, aki tökéletesen tette tovább a középen érkező De La Rose-hoz, aki ilyen közelről nem szúrta el.

1-5

Ott az ötödik is. Megint Liljegren okozott zűrzavart nagy cselekkel, Raymond okosan visszapasszolt Berggrenhez, aki kilőtte a hosszút. Nagyon gyors, okos támadás volt, el kell ismerni.

1-4

Hiába volt nálunk a korong egy kicsit, nem sikerült gólt lőni, sőt a kaput sem találtuk el! Ez a játékérész nagyon nem a miénk sajnos.

1-4

Ismét emberelőnybe kerültünk, Everberg esett rá Horváth Dominikre. Majdnem kaptunk belőle megint egyet, de most védeni tudott Horváth.

1-4

Kapu mellé lőtt már a magyar csapat, Erdély követte el. A svédek közben már tíz kaput talált lövésnél tartanak. Stipsicz blokkolt egy hatalmasat, de úgy eltrafálta a pakk a térdét, hogy alig tudott felegyenesedni. Szerencsére folytatni tudta.

1-4

Egyelőre ne szépítsük, lejátszanak minket a jégről a svédek. Horváth szerencsére nagyon résen van, de mindent elárul a harmadról, hogy majdnem a felénél járunk és még nem lőtt kapura a magyar válogatott. A svédek kilenc lövésnél járnak.

1-4

Hősiesen védekeztek a magyarok, de Andre Petersson egy testcsellel eljátszotta, hogy tovább fogja passzolni a korongot, majd a rövid fölső sarokba bombázott jobbról. Hatalmas gól volt sajnos.

1-3

Micsoda pech, kettős emberhátrányba kerültünk, mert Stipsicz felszabadítása után a korong kirepült a palánkon kívülre is.

1-3

Ugyanúgy bekezdtek a svédek, mint az első játéjrészben, Horváth Dominiknak egészen komoly tornamutatványokba került megőriznie a kapunkat az újabb góltól, de Bartalist kiküldték akasztás miatt, úgyhogy újabb kemény két perc vár a válogatottra.

1-3

Folytatódott a meccs, elhoztuk a bulit, ezzel 11-7-re javult ez az arány. Hajrá, magyarok!

Első harmad: 1-3

A svéd válogatott megmutatta, miért a világ egyik legjobbja. Mindössze másfél perc után felavatták Horváth Dominik kapuját a skandinávok, az ötödik percben pedig emberhátrányból növelték az előnyüket. Ezután végre kijött a szorításból a magyar csapat és Bartalis cselei után Kiss Roland szépített. A továbbiakban is rohanás jellemezte a játékot, szinte kapkodtak a csapatok, ami a gyorsabban és könnyedébb stílusban korcsolyázó svédeknek jobban feküdt. Ennek ellenére a mieinknek is voltak helyzeteik, végül azonban Liljegren zseniális megmozdulása után Everberg találatával alakult ki a 3-1-es eredmény húsz perc játékot követően.

1-3

Sebők okosan visszatett korongja után még lehetett volna egy esélyünk szépíteni, de a svédek még időben lekapcsolták a támadást. Horváth Dominik még kettő védéssel járult hozzá, hogy ne növekedjen a különbség, az első harmad 1-3-mal ért véget.

1-3

Na, azért kétszer nem lehet ugyanazt megcsinálni! Liljegren megint elvitte a korongot, de most a magyarok észnél voltak a centerezésnél.

1-3

Timothy Liljegren  ment végig a magyar kapu mögött és olyan váratlan ütemben lőtte át a korongot a túloldalon egyedül álló Dennis Everbergnek. Utóbbi köszönte szépen és a felső léc alá emelt.

Olvasói sztorik