Sport

Reptéri padokon aludt az orosz teniszező, mert nem engedték felszállni egy gépre

Manan VATSYAYANA / AFP
Manan VATSYAYANA / AFP
Az orosz teniszező, Vitalja Djacsenko 18 órára a kairói repülőtéren rekedt, mert egy lengyel légitársaság az állampolgárságára hivatkozva megtagadta a beszállását.

A világranglista 250. helyén álló teniszező egy korzikai versenyen indult volna, de kénytelen volt visszalépni, miután állítása szerint orosz útlevele miatt nem szállhatott fel egy lengyel légitársaság járatára.

A 32 éves játékos a közösségi médiában azt írta, harmadrangú emberként kezelték, és kénytelen volt a kairói nemzetközi repülőterén tölteni az éjszakát, mert egy tavaly szeptemberben bevezetett jogszabály értelmében az orosz állampolgárok sem gazdasági, sem sport, sem kulturális okokból nem léphetnek be az ország területére.

A LOT Airlines megtagadta tőlem a repülést a Kairó-Varsó-Nizza útvonalon, mivel orosz útlevelem van

írta.

„Bár a légitársaságnak az irányelvei lehetővé teszik a kiküldetésben lévő és diplomata útlevéllel rendelkező személyek családtagjai repülhessenek, hiába mondtam, hogy édesapám Ukrajnában született és az ENSZ-nek dolgozik, úgy tűnik, ez a szabály rám nem vonatkozik”

Djacsenko hozzátette, padokon aludt, nem volt ennivalója, elköltött pár ezer eurót, és még a tornára sem tudott eljutni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik