Sport

Közleményt adott ki a csőd szélén egyensúlyozó kézis BL-csapat

Sascha Klahn/picture alliance via Getty Images
Sascha Klahn/picture alliance via Getty Images

Hetek, sőt hónapok óta beszédtéma, hogy vajon mi lesz a Kielce kézilabdacsapatának sorsa. A lengyel klub nehéz helyzetbe került, az is felmerült, hogy a szezont sem tudja befejezni, és ugyan a vezetőség márciusra ígért tájékoztatást, hosszas várakozás után csak annyit közöltek, hogy a háttérben zajlanak az egyeztetések.

Szerdán újabb közlemény jelent meg a klubhonlapon, amiben bejelentették:

a Michał Sołowow cégcsoportjához tartozó, vezető európai fapadló-gyártó, a Barlinek Group támogatja ezentúl a kielcei kézilabdát, és a névadó szponzora lett, amely így Barlinek Industria Kielce néven folytatja szereplését.

„Azért csináljuk, mert kielceiek vagyunk, és nagyra értékeljük, amit a Bertus Servaas által felépített csapat a városért és a lengyel kézilabdáért tesz” – olvasható a klubhonlapon, és azt is megjegyzi a közlemény, hogy a cég eddig nem gondolta, hogy szponzorációval reklámozza magát, úgyhogy kíváncsian várják, hogyan alakul az együttműködés. Annak viszont örülnek, hogy segíteni tudnak.

Az ügy a magyar kézilabdára is hatással lehet, ugyanis a sajtóhírek korábban arról szóltak, ha befuccsol a kielcei projekt, akkor a vezetőedző, Talant Dujshebaev, valamint több sztárjátékos Szegedre igazol, de állítólag lett volna, akit a Veszprém szerződtet le. A veszprémi együttes a télen már meg is szerezte a Kielce egyik legjobbját, Nedim Remilit, akiért a hírek szerint 1-1,2 millió eurót fizetett a magyar csapat.

19 bajnoki címével a Kielce Lengyelország legsikeresebb csapata, jelenleg a második helyen áll, három pont a hátránya a Plock mögött. A BL-ben a Veszprémmel találkozik majd a Final Fourba jutásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik