Sport

Közleményt adott ki az összeomlás szélén álló kézicsapat, de nem lettünk okosabbak

Alex Gottschalk / DeFodi Images via Getty Images
Alex Gottschalk / DeFodi Images via Getty Images

Ismét a szakadék szélére került a lengyel Kielce, és komolyan felmerült annak a lehetősége, hogy a kézilabdacsapat nem tudja befejezni a szezont, miután a főszponzor kiszállt a klub mögül. Így aztán idény közben a Kielce eladta egyik legjobbját, Nedim Remilit a Telekom Veszprémnek (állítólag 1-1,2 millió eurót fizetett érte a magyar fél, a vezérigazgató Mészáros Lőrincnek hálálkodott a transzfer után), majd januárban jött a bejelentés, hogy a szezont biztosan befejezi a csapat, amely közben még talpon van a Bajnokok Ligájában és a legjobb nyolc közé jutott.

A klub jövőjét illető kérdésekre március 31-re ígért tájékoztatást a vezetőség, ám nem történt semmilyen bejelentés. Most kiadtak ugyan egy közleményt, de abban semmilyen konkrétum nem szerepel.

Mivel rengeteg kérdést kapunk, arról szeretnénk tájékoztatni, hogy intenzív háttérmunka és egyeztetés zajlik a klub jövőjét illetően. A Kielce képviselői minden nap azon dolgoznak, hogy a probléma megoldódjon. Szükségünk van a szurkolóink, a sportközösség és az üzleti szféra támogatására is. Mindenkit arra kérünk, hogy ne terjesszen pletykákat, azok ugyanis ártanak klubunknak, márpedig a jövő a tét.

Hogy épp mely pletykákra gondoltak, az jó kérdés, az mindenesetre elterjedt a nemzetközi sajtóban, hogy szétszéledhet a keret, ha nem születik megoldás. A vezetőedző, Talant Dujshebaev kapcsán például azt írták, hogy Szegedre kerülhet (ahonnan a szezon végén távozik Juan Carlos Pastor), a korábbi szövetségi kapitány pedig több játékost is hozna magával, köztük a két fiát, Alexet és Danielt.

19 bajnoki címével a Kielce Lengyelország legsikeresebb csapata, jelenleg a második helyen áll, három pont a hátránya a Plock mögött. A BL-ben a Veszprémmel találkozik majd a Final Fourba jutásért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik