Sport

Most már nagy bravúr kell a magyar bennmaradáshoz a női hokivébén

A magyar női jégkorong-válogatott 5-0-ra kikapott az esélyesebb finn csapattól a bramptoni női jégkorong-világbajnokságon hétfőn, így kedden a németek elleni találkozón harcolhatja ki a bennmaradást az elitben.

Pat Cortina szövetségi kapitány csapata előbb legyőzte a feljutó franciákat, majd kikapott a svédektől. A finnek ezzel szemben magabiztosan menetelnek, és már biztosították helyüket a negyeddöntőben.

Az MTI beszámolója szerint a finnek komoly mezőnyfölényben voltak az első harmadban, és a 12. percben egy takarásból leadott távoli lövéssel vezetést szereztek Laitinen révén (0-1).

A második harmad Hiirikoski távoli lövésből szerzett góljával indult (0-2), majd a 37. percben hat másodperc alatt minden eldőlt: előbb emberelőnyből Nylund (0-3) talált be, majd a közép bedobás után Vesa lőtt köténygólt (0-4).

Az 5-0-s végeredményt 13 másodperccel a találkozó lefújása előtt Savolainen állította be.

A vereség azt jelenti, hogy a magyar válogatott akkor maradhat benn biztosan a top10-es elitben, ha papírforma svéd-győzelem esetén

kedden a németeket legalább hat lőtt góllal minimum négy találat különbséggel legyőzi, de az 5-0-s siker is negyeddöntőt ér.

Jégkorong, női vb, B csoport

Finnország – Magyarország 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)

 

Az állás:
1. (és már negyeddöntős) Finnország 12 pont/4 mérkőzés
2. Németország 6/3
3. Svédország 3/3 (10-12)
4. Magyarország 3/3 (6-13)
5. Franciaország 0/3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik