Sport

Kettős győzelemmel ütötte ki a Veszprém a Szegedet a BL-ből

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI

38-33-ra nyert a Veszprém a Szeged ellen a kézilabda Bajnokok Ligájában, így kettős győzelemmel, összesítésben 18 gólos különbséggel jutott tovább a legjobb nyolc közé.

A két csapat első meccsén megdöbbentő volt a veszprémi fölény, a vendégcsapat ugyanis 13 góllal, 36-23-ra nyert Szegeden. Ezután a szegedi drukkerek nyílt levélben kérték ki maguknak kedvenceik teljesítményét, míg a klub közölte: visszafizeti a belépők árát azoknak, akik jegyet váltottak a visszavágóra.

A veszprémi találkozó eleje szoros játékot hozott, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, majd 6-6 után ellépet a házigazda, Marguc góljával a 13. percben már 10-7 volt az állás. A szünet előtt visszakapaszkodott a Szeged, 17-16-tal fordultak a csapatok.

Bodnár Boglárka / MTI

A vendégek lendülete kitartott a második játékrészre is, így Tönnesen találatával már két gól volt a szezon végén távozó Juan Carlos Pastor csapatának előnye a 37. percben (18-20). Nem tudott élni ugyanakkor a momentummal a Szeged, a Veszprém nemcsak fordított, de a rivális hét a hat elleni játékát szétszedve megint tetemes előnybe került. Közben egyébként volt egy összeakaszkodás Bodó és Lauge között, ki is állították mindkettejüket két percre.

A végére megint csak az lett a kérdés, mekkora különbséggel győz a Veszprém, bő hét perccel a vége előtt ugyanis már nyolc volt a különbség. Ezen valamelyest faragni tudott a Szeged, de a visszavágót magabiztosan tartotta kézben Momir Ilic csapata, amely így kettős győzelemmel lépett tovább.

Rasmus Lauge Schmidt 9 góllal zárt hazai oldalon, a túloldalon Imanol Garciandia Alustiza 10-ig jutott. A veszprémi kapusok 13 védést mutattak és ketten együtt 28 százalékos hatékonysággal dolgoztak a kapu előtt, a túloldalon Mikler Rolandnak nyolc, Mirko Alilovicnak két hárítása volt, összesen pedig 20 százalékos volt a mutatójuk.

Az a Kilce lesz majd az ellenfél a negyeddöntőben, amelynél megint felröppentek a hírek, hogy lehet a szezont sem tudja majd befejezni, és amelynek edzője, Talant Dujshebaev, illetve a két fia, Daniel és Alex, valamint további játékosok igazolhatnak majd Szegedre. A Veszprém a szezon közben már megszereuze a lengyel klubtól Nedim Remilit, aki játszott is ezen a meccsen (egy gólt szerzett), de

bokasérülést szenvedett, Ilic elmondása szerint már a kórházban vizsgálják, mennyire súlyos a helyzet.

Kapcsolódó
Káosz Kielcében, a fél bajnokcsapat Szegeden köthet ki a hírek szerint
Három Dujshebaevvel és három franciával módosulhatnának a hazai erőviszonyok.

Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, 2. mérkőzés

Telekom Veszprém – OTP Bank-Pick Szeged 38-33 (17-16)
lövések/gólok: 58/38, illetve 54/33
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 1/1
kiállítások: 6, illetve 8 perc

Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel (74-56)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik