Sport

„Kikérem magamnak” – nem számítottak Klampár Tiborra Debrecenben

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A DAK-DEAC Egyetemi Asztalitenisz Központba látogatott el a klub korábbi főtitkárával, Gacsályi Istvánnal a magyar asztalitenisz legendája, a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Klampár Tibor, aki közel a 70. születésnapjához is még aktív játékos. A haon.hu cikke szerint az volt a terv, hogy belenéz a fiatal játékosok edzésébe, egy-két menetre pedig be is áll játszani, ám erre végül nem került sor, pár percig ütögettek ugyan, de aztán távoztak, Klampár pedig feldúltan nyilatkozott a történtekről.

Engem így még nem fogadtak sehol, mint itt, hogy szinte kiküldtek egy asztalitenisz-teremből, ezt kikérem magamnak.

(…) Hogy őszinte legyek, fel vagyok háborodva, szerintem így nem lehet bánni egy világbajnokkal, annak idején például Kínában több ezren tapsoltak nekem. Én szerény embernek tartom magamat, de ettől függetlenül azt hiszem, hogy valamit már letettem az asztalra ebben a sportágban, mindenhol tisztelettel és szeretettel fordulnak felém” – mondta Klampár Tibor, aki nem számított rá, hogy ilyen valaha megtörténhet vele.

A megyei lap a DAK-DEAC elnökét, Horovitz Tamást, aki azt mondta, nem küldték ki Gacsályit és Klampárt a teremből. Viszont nem számítottak a sportági legenda érkezésére.

„Gacsályi István hívott korábban, hogy Debrecenben lesz Klampár Tibor, akit szeretne elhozni szerda délután az asztalitenisz központba, hogy játsszon a gyerekekkel. Az edzőkkel és a vezetőtársaimmal egyeztetve, megvizsgálva a napi programunkat, arra a döntésre jutottunk, hogy nem fér bele az időnkbe

Írtam is Istvánnak, hogy köszönjük szépen a felajánlást, de ez az időpont nem alkalmas nekünk. Ehhez képest megjöttek Tiborral úgy, hogy nem számítottunk az érkezésükre

– mondta a klubelnök, aki hozzátette, nem Klampár Tibor ellen szól, hogy nem tudták fogadni, szervezett keretek közt szívesen várják vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik