Sport lineup

Patrick Mahomes élete szezonja után közölte, a dinasztia még csak épül

Cooper Neill / Getty Images
Cooper Neill / Getty Images

A Kansas City Chiefs hétfőn 38-35-re megnyerte az NFL nagydöntőjét a Philadelhia Eagles ellen.

A mérkőzés legértékesebb játékosának (MVP) azt a Patrick Mahomes választották meg, aki az első félidő hajrájában megsérült, de így is győzelemre vezette csapatát. Az irányító ezzel megkoronázta a szezonbeli teljesítményét, az alapszakasz és a Super Bowlban kapott MVP-cím mellett az idény legtöbb TD-passzát adta, emellett ő dobta legmesszebb a társaihoz a labdát, ha összeadjuk a passzok távolságát. Ilyen egyeduralomra Tom Brady, Peyton Manning és Kurt Warner volt képes korábban az ESPN statisztikái szerint.

Természetesen fülig érő szájjal nyilatkozott ezek után Mahomes, aki a második Super Bowl-győzelme után még visszautasította, hogy dinasztiának nevezze a Chiefst.

Egész héten mondtam, hogy semmi sem tarthat messze a pályától! A csapattársaimmal mindig a legjobbat hozzuk ki egymásból, mindannyiunkra szükség volt, hogy ma nyerjünk. Még rengeteg dolgunk van, mielőtt dinasztiának nevezhetnénk magunkat

– mondta Patrick Mahomes a sérüléséről és a csapatról.

A Chiefs négy éven belül a harmadik döntőjét játszotta, ebből nyerte meg a másodikat is. A rövid interjúból nem derült ki, mi az a pont, amelytől a kansasi dinasztia már dinasztiává válhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik