Élő Sport

Vitát generáló döntés után Mahomes és a Chiefs nyerte a Super Bowlt

Christian Petersen / Getty Images
Christian Petersen / Getty Images
A Kansas City Chiefs nyerte az NFL nagydöntőjét, miután a hétfő hajnali döntőben 38-35-re legyőzte a Philadelhia Eaglest. Patrick Mahomes ugyan az első félidő hajrájában megsérült, így is sikerre tudta vezetni a csapatát, így pályafutása második bajnoki címét szerezte és ő lett a döntő MVP-je is.

Mindenféle statisztika szerint is a szezon két legjobb csapata, és két legjobb irányítója találkozott egymással a Super Bowl phoenixi döntőjében, és ennek megfelelő meccset is kaptunk. Ugyanis a két együttes az első támadásából touchdownt szerzett, amivel meg is adták az alaphangot.

Rob Carr / Getty Images

Még az első negyedben történt, hogy a védekezésnek és Patrick Mahomesnak köszönhetően mezőnygólig jutott a Chiefs, de a kapufa kisegítette a Phillyt. Erre rögtön a második negyed első játékában egy óriási TD-t szerzett az Eagles. Erre megint a Kansas City védekezése hozott egy hatpontos akciót, de egy touchdown és egy mezőnygól tízpontos előnybe repítette a Phillyt. Mahomes ráadásul rásérült a bokájára, húzta a jobb lábát a szünet előtt.

Korábban csak egyszer fordult elő, hogy ekkora hátrányból egy csapat Super Bowlt nyerjen, amikor a New England fordított az Atlanta ellen.

Carmen Mandato / Getty Images

Miután Rihanna lenyomta a félidei show-t (utólag megerősítették, hogy második gyermekét várja), a Chiefs lopakodott közelebb ellenfeléhez, majd még a harmadik harmadban fordítani is tudott.

Öt perccel a rendes játékidő vége előtt 35-35 volt az állás, ami bizonyítja, mennyire szoros volt a mérkőzés. A Philadelphia irányítója, Jalen Hurts SB-rekordot jelentő három TD-t futott – ami az irányítókat illeti.

Sean M. Haffey / Getty Images

Ez sem volt elég, ugyanis egy vitatott ítélet során a Kansas City megkapta az első támadás lehetőségét, kellően lepörgette az órát ahhoz, hogy egy mezőnygól meghozza a győzelmet. A legértékesebb játékosnak Mahomest választották.

57. Super Bowl

Kansas City Chiefs-Philadelphia Eagles 38-35 (7-7, 7-17, 7-3, 17-8)

Tízszeres Grammy-díjas énekli az amerikai himnuszt

Chris Stapleton az, napszemüvegben, gitárral kísérve, countrysra véve, a közönség és a játékosok imádják a képek alapján.

Nick Sirianni, a Philadelphia főedzője például ennyire elérzékenyült:

Damar Hamlin is a stadionban

A Buffalo Bills játékosa a Cincinnati elleni mérkőzésen kapott szívrohamot a pályán egy ütközést követően. Szerencsére azóta felépült és ő is ellátogatott Phoenixbe.

ANGELA WEISS / AFP

Olvasói sztorik