Sport

Tavaly elküldte a Fradi az olimpiai ezüstérmest, most az NB I-ben lett kéziedző

Simics Judit lett az Érd női kézilabdacsapatának új vezetőedzője, célja, hogy kiharcolja a bennmaradást. A klub hivatalos honlapja szerint az 55 éves szakember Horváth Roland távozása után veszi át az irányítást, és pályafutása során először dolgozhat NB I-es felnőtt csapattal.

Simics játékosként Csurgón kezdte pályafutását, majd a Vasas és a Dunaferr színeiben ért el kiemelkedő eredményeket: négyszeres bajnok és a háromszoros Magyar Kupa-győztes lett, a dunaújvárosaiakkal BEK-et és EHF-kupát is nyert.

A magyar válogatottban 82 alkalommal lépett pályára, 2000-ben előbb olimpiai ezüstérmes lett Sydneyben, majd ugyanabban az évben Európa-bajnoki címet is ünnepelhetett Romániában.

Visszavonulását követően 2013-tól tavaly májusig a Ferencváros női ificsapatának vezetőedzője volt, amellyel két korosztályos magyar bajnoki címet is szerzett. Májusban a klub jelezte, nem tart rá igényt, ahogy egy korábbi interjúban fogalmazott:

Elek Gábor úgy gondolta egy évtized után, hogy nem jók az edzésmódszereim, így ő javasolta a döntést. Azóta sem értem.

Az Érd a 14 csapatos élvonal utolsó helyén áll 10 forduló után, kilenc vereség mellett mindössze egy győzelmet aratott: még a szeptember 3-i első fordulóban verte 31-30-ra idegenben a NEKA-t.

Simics január 20-án 12. helyezett Békéscsaba otthonában mutatkozhat be a kispadon.

Kapcsolódó
„Elek Gábor úgy gondolta, hogy nem jók az edzésmódszereim” - kilenc év után rúgta ki a Fradi az Európa-bajnok kézilabdázót
Simics Juditot négy éve még a legjobb utánpótlásedzőnek választották, most kritizálták az edzésmódszereit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik