Élő Sport

Első percben piros lapot kapott a kéziválogatott, csúnya vereséggel zárta a csoportkört

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A magyar kézilabda-válogatott 27-20-ra kikapott Portugáliától a világbajnokság csoportkörének utolsó mérkőzésén.

Rögtön az első percben jött a baj, a sáncoláshoz felugró Sipos Adrián az őt kicselező Francisco Costát akarta megállítani, de pont arcon találta ezért piros lapot kapott. Ekkor 48 másodperc telt csak el a mérkőzésből.

Ehhez jött még a portugáloktól egy remek kapusteljesítmény, Miguel Ferreira az első nyolc lövésből hetet hárított. Ez megalapozta, hogy bár Székely Márton helytállt a magyar kapuban, de apránként így is meg tudtak lépni a portugálok. Tíz perc alatt összesen négy gólt tudott dobni a magyar válogatott, de már tíznél járt Portugália. Jött a görcsösség a mieinknél, míg az ellenfelünk önfeledten játszhatott.

Kovács Tamás / MTI Miguel Ferreira, a portugál válogatott kapusa 14 lövést védett a mérkőzésen.

Chema Rodríguez két időkéréssel sem tudta igazán felrázni a csapatát, egyedül Bodó Richárd kapta el rövid időre a fonalat, de hamar ő is belebakizott a lövéseibe, passzaiba. Amit hét a hat elleni játékban sikerült gólban hozni, azt az elszórt labdákkal le is adták a mieink, nem sikerült visszajönni a meccsbe szünetig, amire 16-9-cel vonultak a felek.

Kovács Tamás / MTI Bodó lőtte a legtöbb magyar gólt.

Térfélcsere után a portugálok nagyon tudatosan lassították a játékot, a magyar csapatnak pedig rohanni kellett volna az eredmény után, de annyi hiba csúszott a támadásainkba, hogy erre esély sem volt. Portugália hidegvérét látva és a hétgólos hátrány tudatában rengeteg egyéni hiba is jött, egyik iskolapéldája volt, amikor Pedro Rodríguez labdát szerzett, egyedül törhetett kapura, de lépéshiba miatt nem tudott faragni az eredményen.

Kovács Tamás / MTI Pedro Rodriguez Alvarez, a magyar (j) és Miguel Frerreira az első félidőben.

A második félidő döntetlennel végződött, így aztán hét góllal kapott ki a magyar csapat egy végig hihetetlenül tudatosan, szervezetten, okosan játszó Portugália ellen. Chema Rodriguez együttese Dél-Korea ellen hozta a kötelezőt, majd egy egészen bravúros fordítással két góllal verte Izlandot is, így harmadik helyen zárva két ponttal került középdöntőbe.

Legközelebb szerdán játszik Svédországgal a magyar csapat, majd sorrendben Brazíliával és a Zöld-foki köztársasággal mérkőzik meg.

Csoportkör, 3. forduló, D csoport

Portugália-Magyarország 27-20 (16-9)
Magyarország: Székely – Lékai, Szita, Bánhidi 2, Sipos, Ancsin 2, Rodríguez 1, cserék: Bóka 4, Ligetvári, Bodó 5, Hanusz 1, Rosta 4, Szöllősi, Ilic 1
lövések/gólok: 49/27, illetve 41/20
gólok hétméteresből: 4/2, illetve 2/0
kiállítások: 4, illetve 6 perc

A csoport végeredménye:

1. Portugália 4 pont, 2. Izland 4, 3. Magyarország 4, 4. Koreai Köztársaság 0
Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak. A középdöntőbe az első három helyezett jutott.

1-0

Furcsán indult a meccs, először Gomes lőtt kapu fölé, majd Ancsin lövését és egy labdaszerzés utáni Pedro-lerohanást is védett Ferreira. Ezután Costát kellett ápolni, akit pont úgy löktek meg, hogy lefejelte csapattársa vállát. Ezt követően már Fernandes nem hibázott, így ők lőtték az első gólt.

Rémálom a legelején, piros lap!

48 másodperc jutott Sipos Adriánnak, a portugál csapat vezetett elsőként támadást, a sáncolásból visszahuppanó Sipos pedig Costa arcát találta el, amikor meg akarta állítani. A bírók videóztak, de erre csak piros lapot lehetett adni.

Dél-Korea pont nélkül zárt

Izland 38-25-re legyőzte a Koreai Köztársaságot, a Veszprém izlandi balszélsője, Bjarki Már Elísson ráadásul nyolc gólt tett a közösbe. Csapata négy ponttal zárt, a dél-koreaiak az alsóházi rájátszásban folytathatják szereplésüket, az Elnök Kupáért.

Mindhárom csoportmeccset megnyerni

Ez a mai cél! Az első két mérkőzés után biztos, hogy két pontot visz magával a magyar csapat, ez viszont négyre is duzzadhat ma, ha sikerült a portugálokat is megverni.

Olvasói sztorik