Sport

Megtalálta távozó edzője utódját a Győri ETO női kézilabdacsapata

Egy hónapja jelentette be Ambros Martín, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának edzője, hogy jövő nyáron távozik, a klub hétfőn sajtótájékoztatón megnevezte az utódot.

A Kisalföld korábban azt írta, hogy a norvég Ole Gustav Gjekstad, a dán Jesper Jensen, a német Markus Gaugisch, a francia Raphaëlle Tervel és a szintén francia Emmanuel Mayonnaude közül kerülhet ki az utód, ehhez képest meglepetéssel szolgált a klub.

Az új edző ugyanis Ulrik Kirkely lesz, aminek érkezése mellett biztossá vált az is, hogy a belső posztok mindegyikén bevethető brazil Bruna de Paula is csatlakozik a kerethez 2023 nyarától.

„Miután kiderült, hogy új vezetőedzővel kell majd nekivágnunk a következő évadnak megkezdtük a tárgyalásokat a posztra esélyes jelöltekkel. Az írásbeli, online és személyes megbeszéléseket is magában foglaló procedúra végén úgy döntöttünk, hogy a dán Ulrik Kirkely vezeti 2023 nyarától a Győri Audi ETO KC csapatát. Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk, és tudom, hogy egy elkötelezett, sikeréhes és motivált tréner veszi át nyártól az irányítását” – nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője.

A dán szakember a Tved, a Gudme HK és a Team Sydhavsöerne férficsapatánál kezdte az edzői munkát, vezette Bahrein és Szaúd-Arábia férfiválogatottjait is, majd 2015-ben rövid ideig a Randers HK edzője volt, 2015-2016-ban az Odensét irányította, majd a következő évben Jan Pytlick segítője volt a klubnál. 2017-ben vette át a japán válogatott irányítását, amellyel 2017-bern és 2018-ban egyaránt második lett az Ázsia-bajnokságon, a 2017-es vb-16 helyet követően pedig 2019-ben, saját közönség előtt a 10. helyet csípte meg. Tavaly az olimpiai 12. hellyel búcsúzott.

2020 óta az Odense edzője, amelyet a legutóbbi két alkalommal bajnoki címhez segített.

„Hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy megkapom a lehetőséget a Győri Audi ETO KC irányítására. Az elmúlt évtized meghatározó csapatának vezetése nagy kihívás számomra, de nem vállaltam volna el a feladatot, ha nem hinnék abban, hogy közösen sikeresek lehetünk.

A klub tradíciói és jelene is nagy elvárásokkal teli, és ugyanez igaz a jövőre nézve is. Már nagyon várom a közös munkát nyártól, de addig is jelenlegi feladatomra koncentrálok Odense-ben

– nyilatkozta Kirkely, aki 2+1 éves szerződést írt alá.

A klub megegyezett a brazil válogatott Bruna de Paulával is, aki jövő nyáron a Metztől érkezik, vele ugyancsak 2+1 évre szóló szerződést kötött a klub.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik