Sport

A nyáron távozik a győri kézicsapat sikeredzője

Kovács Anikó / MTI
Kovács Anikó / MTI

Az idény végén távozik Ambros Martín, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának edzője.

„Nem titok, hogy 2021 elején új kihívásokat fogalmaztam meg magamnak, ezekről pedig nem tettem le, csak elhalasztottam azokat az ETO hívása miatt. Nyártól majd ismét ezekre fogok koncentrálni, de addig rengeteg a teendő még. Minden fronton versenyben vagyunk, nehéz ellenfelek, kőkemény összecsapások várnak ránk minden sorozatban, de együtt közösen sikerülhet elérni céljainkat.

Hálásan fogok majd távozni, hiszen ismét részese lehettem a győri kézilabdás közösségnek, az ETO-családnak, akik számomra a világ legjobb szurkolói is egyben

– idézte a spanyol edzőt a Győr honlapja.

A klub ügyvezetője, Endrődi Péter azt mondta, az egyeztetések már megkezdtek edzőkérdésben, és a kispadra esélyes trénerek egy szűk elitjével tárgyalnak.

Martín 2021. május 10-én foglalta el ismét a Győri Audi ETO KC vezetőedzői posztját. Az azóta eltelt időszakban 67 tétmérkőzésen vezette a csapatot, mérlege 60 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség. Irányításával a 2020-2021-es szezon végjátékában Magyar Kupa aranyérmet nyert a csapat, a Bajnokok Ligája négyes döntőjében pedig bronzérmet szerzett. A 2021-2022-es szezonban bajnoki aranyéremre vezette a klubot, valamint ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában és a Magyar Kupában is.

Az 54 éves edző korábban 2012 és 2018 között ült már a győri kispadon, akkor a BL-t négyszer, a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát egyaránt ötször nyerte meg.

A tréner 2016-ban pár mérkőzés erejéig Elek Gáborral a magyar női kézilabda-válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya is volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik