Sport

Kikapott Bukarestben a Győri ETO női kézicsapata

A Győri Audi ETO KC 30-27-re kikapott a román Rapid Bucuresti otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában.

Mindkét kapus, Ivana Kapitanovic, illetve Silje Solberg bravúros védésekkel kezdett, a Rapid a hatékonyabb védekezésének köszönhetően vezetett 5-2-re. A 12. percben Ambros Martín győri vezetőedző időt kért és cserékkel próbálkozott, mert a hazaiak nagy iramot diktáltak és tovább növelték a különbséget, írta tudósításában az MTI.

A meccs első harmadában a vendégek tíz lövést rontottak, de 14-10-es állásnál a románok időt kértek, viszont ezzel megtörték a saját lendületüket. Az ETO emberhátrányban megkezdte a felzárkózást, egy 5-0-s sorozat végén egyenlített, sőt két másodperccel az első félidő vége előtt – a meccs során először – megszerezte a vezetést.

A második felvonás elején már hárommal vezetett az ötszörös BL-győztes Győr, de ezután megint sokasodtak a hibák. A Rapid előbb egyenlített, majd újra előnybe került. Az utolsó tíz percen belül előbb az ETO egyenlített, majd a fáradhatatlannak tűnő, és ebben az időszakban pontosabban játszó bukarestiek egy 3-0-s sorozattal eldöntötték a meccset. A magyar együttes – amely mindhárom büntetőjét kihagyta a meccsen – hat győzelem mellett másodszor kapott ki.

A vendégeknél Stine Oftedal, Estelle Nze Minko és Rju Un Hi öt-öt gólt szerzett, Silje Solberg négy, Sandra Toft tíz lövést védett. A hazaiaknál Sorina Grozav és Eliza Iulia Buceschi hét-hét, Marta López Herrero öt gólt lőtt, Ivana Kapitanovic 16 védéssel zárt

Kézilabda, női BL, B csoport, 8. forduló

Rapid Bucuresti (román) – Győri Audi ETO KC 30-27 (15-16)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik