Sport lineup

Minek kapus, ha a góllövőd is tud védeni?

Bruce Bennett/Getty Images
Bruce Bennett/Getty Images

A New Jersey Devils centere, Jack Hughes maratoni harmadik harmadot zárt a New York Islanders elleni alapszakaszos mérkőzésen.

Az Islanders 2-1-re nyerte az első harmadot, majd 3-1-re a másodikat, így aztán az utolsó húsz percre 5-2-es vezetéssel korcsolyázhatott ki. A Devils azonban nem adta föl és két gólt ütve – a másodikat éppen Hughes szerezte – közelebb tudott zárkózni. Az utolsó hat és fél percben emiatt kapus nélkül, emberelőnyben roohamozott a hazai csapat és ha nincs Hughes, rá is fázott volna. Egy korongvesztés után ugyanis a 21 éves center süvített vissza a kapu elé és a levegőben, majd a korcsolyájával is blokkolt egy-egy lövést.

Jack Hughes erőfeszítései azonban nem jártak eredménnyel, az Islanders 6-4-re megnyerte a találkozót. Külön érdemes kiemelni azonban, hogy

a New Jersey Devils centere NHL-rekordot jelentő 6 percet és két másodpercet töltött egyhuzamban a jégen. Ez önmagában is lenyűgöző szám, de ha még mellétesszük a fenti két blokkot, úgy válik igazán zseniálissá.

Eközben máshol is zajlott az élet, a ligaelső Boston Bruins úgy kapott ki 4-3-ra kikapott az Arizona Coyotes otthonában, hogy a győztes gólt 14 másodperccel a meccs vége előtt ütötte Lawson Crouse.

Eredmények

Arizona Coyotes-Boston Bruins 4-3
Chicago Blackhawks-Winnipeg Jets 1-3
Vegas Golden Knights-Philadelphia Flyers 2-1, hosszabbítás után
Anaheim Ducks-San Jose Sharks 1-6
Edmonton Oilers-Minnesota Wild 5-2
Colorado Avalanche-New York Rangers 1-2, szétlövéssel
Columbus Blue Jackets-Calgary Flames 3-1
New Jersey Devils-New York Islanders 4-6
Buffalo Sabres-Pittsburgh Penguins 3-4, hosszabbítás után
Washington Capitals-Seattle Kraken 4-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik