Sport

Golovin Vlagyimir: Hiába akarunk, még sok tapasztalat kell ahhoz, hogy az ilyen meccseket megnyerjük

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Egymást követő negyedik mérkőzését is elveszítette a magyar válogatott a női kézilabda-Európa-bajnokságon, ami után kiderült, nemhogy a szövetség által célként kitűzött legjobb nyolc között nem sikerül végezni, de még a tízből is kicsúszott a csapat és a 11. vagy a 12. helyen zárja a tornát.

A szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir a mérkőzést követően azt mondta az M4 riporterének, hogy bár sokszor ott volt ellenfele mögött a magyar csapat, a svédek a találkozó második felében többnyire tudták tartani az ötgólos különbséget (25-30 lett a vége is), egy idő már csak egyszer-egyszer sikerült ennél jobban felzárkózni.

„Több is lehetett volna benne, de látszott, hogy nagyon elfáradtunk. A visszarendeződésben elfogytunk, nagyon könnyű gólokat kaptunk” – mondta a meccs kapcsán és megjegyezte, hogy Szikora Melindának ugyan voltak bravúrjai, de összességében ziccereket dobhatott a rivális.

Nem hiszem, hogy mentálisan nagy problémák voltak, azért küzdöttünk, nyerni akartunk, de elfogytunk

– felelte a kapitány, amikor arról faggatták, hogy mentális vagy inkább fizikális okai voltak a vereségnek. Arról is beszélt, előre eltervezte, hogy ezúttal jobban rotálja a csapatot, pedig tudta, hogy nehéz azoknak a helyzete, akik korábban esetleg kevesebb játéklehetőséget kaptak, de valamennyit tudtak segíteni.

Védekezésben, amikor szorultunk a vonalra, akkor már verve voltunk. Készültünk is erre, de nem sikerült megoldanunk.

Czeglédi Zsolt / MTI

Megkérdezték, hogy az Eb-n látott szereplés-e a realitás, amire azt felelte, ha úgy játszottak volna a horvátok ellen, ahogy a három skandináv riválissal szemben, akkor előrébb lennének.

Ott még nagyon arra figyeltünk, hogy ne legyen bajunk – lett. Most, amikor már elment a hajó, akkor szerintem a három skandinávval jó meccset játszottunk. Nem sikerült legyőzni egyiket sem, de az nem is volt realitás.

Golovin az MTI-nek is értékelte a találkozót, ott úgy foglalta össze, a csapatát felőrölte, hogy a második félidőben futott az eredmény után. „Majdnem minden svéd játékos jóval nehezebb a mieinknél. Lehet, hogy futásban meg tudtuk volna tartani a sebességet, de amikor folyamatosan ütköznek veled, az nehéz” – így Golovin, aki szerint fel akarnak zárkózni a skandináv csapatokhoz.

Hiába akarunk, de még sok tapasztalat kell ahhoz, hogy ilyen szintű mérkőzéseken jól játsszunk, és nyerni is tudjunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik