Sport

Thriller a kézi-Eb-n, szoros meccsen nyert Norvégia

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A norvég női kézilabda-válogatott 26-23-ra legyőzte a társrendező Szlovéniát az Európa-bajnokság középdöntős csoportjában. A címvédő ezzel elsőként kvalifikált az elődöntőbe, és továbbra is hibátlan a tornán.

A szlovének meglepően jól kezdtek, az első félidőben három góllal is vezettek, és ugyan fordított a norvég csapat, de csak 16-15-re vezetett a szünetben. Beletelt bő három percbe, míg a második játékrészben sikerült betalálni valamelyik csapatnak, Natasa Ljepoja révén a házigazda volt az. Szlovénia öt alkalommal is vezetést szerzett ezután, de a rivális mindannyiszor kiegyenlített. Csak az 57. perctől nyílt ki az olló, 23-23 után ugyanis már csak a címvédő dobott gólt – a hazaiaktól egyet elvettek, mert úgy látták, hogy Tamara Mavsar a vonalra lépett –, és végül megnyerte a meccset. A norvég sztárok ismét a kulcspillanatokban bizonyították klasszisukat.

Henny Reistad tizenkét lövésből tíz gólt szerzett, amivel ő volt a mezőny legeredményesebb játékosa.

A szlovénoknál a győri Ana Gros öt, Ljepoja négy, a siófoki Mavsar három gólt szerzett, a volt siófoki kapus, Maja Vojnovic a második felvonásban 42 százalékos hatékonysággal védett (19 lövés/8 védés). Reistad mellett Nora Mörk hat, a győri Stine Oftedal négy alkalommal talált be, a győri Silje Solberg négy, Katrine Lunde öt lövést védett.

Középdöntő, I csoport, 3. játéknap

Norvégia-Szlovénia 26-23

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik