Sport

Orosz büntetőtelepre kerülhetett az olimpiai bajnok

Február óta orosz börtönben sínylődik Brittney Griner kétszeres olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázó, akit bő fél éve drogbirtoklás miatt vettek őrizetbe Moszkvában. Augusztusban aztán Nyikolaj Vlasszenko ügyész szinte a maximális ítéletet, 9,5 évnyi börtönbüntetést kérte a bíróságtól a játékosra, továbbá egymillió rubeles (hat és fél millió forint) bírság kiszabását is kezdeményezte, majd ennek megfelelően el is ítélték a sportolónőt.

Kapcsolódó
Kilencéves börtönbüntetést kapott Oroszországban az amerikai kosarassztár
Ügyvédje azzal érvelt, hogy Brittney Griner olyan a női kosárlabdának, mint Usain Bolt az atlétikának, vagy Michael Schumacher a Forma-1-nek, így a legenyhébb büntetést érdemelné.

A legfrisebb hírek szerint 32 éves kosaras kálváriája tovább folytatódik, lévén pénteken elszállították a Moszkva melletti börtönből, az új, őrizeti helyéről, feltételezhetően büntetőtelep helyéről azonban nincsenek hírek.

Nincs információnk arról, hogy jelenleg pontosan hol van, és hogy hova szállítják. A hivatalos eljárás szerint értesíteni kell az amerikai nagykövetséget és az orosz ügyvédeket a célállomásra való megérkezéskor, az értesítés két hetet is igénybe vehet

– idézte az MTI Griner ügyvédeit.

A Fehér Ház szerdán megerősítette, hogy az Egyesült Államok kezdeményezte Griner és egy szintén Oroszországban raboskodó, korábban katonaként szolgáló amerikai állampolgár, Paul Whelan elengedését, azonban az orosz fél nem hajlandó tárgyalni róluk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik