Sport

Eltiltották és pénzbírságot is kapott a játékvezetőt megfenyegető NB I-es kosáredző

Varga György / MTI
Varga György / MTI

Húsz napra eltiltották és 500 ezer forintra megbírságolták Antonisz Konsztantinideszt, a kosárlabda NB I-ben szereplő Körmend vezetőedzőjét, írja a bball1.hu portál.

Még a nyitófordulóban történt, hogy a Körmend kikapott az Orosházától, ami után a ciprusi szakember a sajtótájékoztatóján lényegében megfenyegette az egyik játékvezetőt, Papp Pétert. Antonisz Konsztantinidesz ugyanis azt mondta, Papp szégyen a magyar kosárlabdára nézve, és már az előző szezon döntőjében is a csapata ellen fújt.

„Egyértelmű, hogy problémánk van vele: Mr. Papp! Senkitől sem fogadom el, hogy szórakozzon az én és a játékosaim munkájával.

A gyermekeimre esküszöm, ha ez harmadjára is megtörténik, nem tudom, mi fog történni.

Elfogadhatatlan dolgok történtek, ahogy tavaly is a Falco ellen. Nem tisztel meg senkit, azzal, hogy jól végzi a munkáját. Ez volt az utolsó ilyen alkalom Mr. Papp. Kérem ezt írják le és mutassák meg a neki a videót. Köszönöm” – hangzott a szokatlan nyilatkozat a találkozót követően.

A bball1.hu cikkéből kiderül, a fegyelmi bizottság a gyalázkodó sértegetés mellett nyomatékos súlyosító körülményként értékelte, hogy a fenti kijelentés nem a mérkőzés hevében, hanem azután, egy papírlapról felolvasva történt, ami arra utal, hogy a szavait előre megfogalmazta, átgondolta.

„Megengedhetetlen, hogy a játékvezetők, vagy a mérkőzés bármely más résztvevői hasonló fenyegetéseknek, vagy más atrocitásoknak legyenek kitéve. Ez akkor sem lehetséges, ha az adott mérkőzésen esetleg nem nyújtottak jó teljesítményt, mindezekre figyelemmel a bizottság Antonisz Konsztantinideszt pénzbüntetéssel és egyben eltiltással sújtotta” – áll az edző október 27-i elmarasztálásának indoklásban.

A körmendi klub korábban közleményben állt ki edzője mellett, azt elismerték, hogy a stílus hagy némi kívánnivalót maga után, de a mondanivalójának tartalma világos, és arra kérték a szövetséget, hogy Papp Péter játékvezető munkásságát is vizsgálják meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik