Sport

„Ez volt életem legnehezebb megbeszélése” – nem hosszabbítanak legjobbjukkal a berliniek

FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A Füchse Berlin férfi kézilabdacsapata hivatalosan is bejelentette, hogy hat év után nem hosszabbít szerződést egyik legjobb játékosával, a tavalyi Bundesliga-gólkirály Hans Lindberggel.

„Tájékoztattam, hogy nem hosszabbítjuk meg a szerződését jövő nyáron. Minden bizonnyal ez volt az egyik legnehezebb megbeszélése, amióta a klubnál vagyok” – mondta Stefan Kretzschmar sportigazgató.

Kapcsolódó
„Voltak játékvezetői hibák, de olyan nem, ami eldöntötte volna a Veszprém-Szeged rangadót”
Bonifert Ferenc, a játékvezetői albizottság elnöke szerint egyik csapat sem nyújtott be panaszt a rangadón történtek miatt.

A 41 éves Lindberg korábban a dán TV2-nek nyilatkozott a távozásáról, akkor azt mondta, csak két hónap telt el azóta, hogy az újabb szerződéshosszabbításról beszélt a vezetőkkel, és miután ő játssza a legtöbb percet a csapatban, kicsit meglepte ez a helyzet.

Kretzschmar azonban ezt tagadta, szerinte sohasem beszéltek konkrét szerződéshosszabbításról a jobbszélsővel.

„Megértem a csalódottságát, természetes, hogy kiábrándító a számára. Abszolút megbízható játékos, aki szinte soha nem sérült meg, és mindig betalált. A válásnak perspektivikus okai vannak, igyekszem a következő három-négy évre előre gondolkodni, ezért ez a jövőre vonatkozó döntés volt” – tette hozzá.

Kretzschmar szerint a jobbszélső poszton a svédek Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes játékosé, a 22 éves Valter Chrintzé a jövő, aki nemrég 2026-ig meghosszabbította szerződését.

De a Dániasport szerint érkezhet még egy szélső, éppen Dániából a Skanderborg Aarhus 20 éves feröeri válogatottja, Hakun West av Teigum személyében.

A 41 éves, világ- és kétszeres Európa-bajnok Lindberg az előző szezonban 242 találattal lett a német bajnokság gólkirálya és már csak 100 gól választja el attól, hogy megdöntse a Bundesliga rekordját, amelyet jelenleg a 2001-ben a világ legjobbjának választott a dél-koreai Jun Kjung Sin tart 2905 góllal.

Lindberg elmondta, nem áll szándékában visszavonulni, bár a családot jelenleg minden Berlinhez köti, az is lehet, hogy hazatér Dániába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik