Sport

Egy hete hallani sem akart a profi kézilabdáról, a hétvégén a BL-ben játszhat az egykori ETO-klasszis

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

Tavaly előbb klubszinten, majd a tokiói olimpián végleg befejezte aktív pályafutását Nycke Groot, a hollandok világ- és Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes kézilabdázója.

Kapcsolódó
„Olyan voltam, mint egy élőhalott” – volt időszak, amikor Háfra Noémi csak sírt volna egész nap
Az Odense magyar válogatott kézilabdázója pánikrohamokról, a kiégéséről is beszélt. Most is komoly kihívás elé állította az élet, térdsérülése miatt ugyanis műtét és több hónapos kihagyás vár rá.

A 34 éves sportoló még egy hete, a Sportal.hu-nak adott interjúban is úgy fogalmazott, profi szinten biztosan nem tér vissza a pályára, ezek után a szerda esti, Odense-Aarhus bajnokin nagy meglepetésre pályára lépett a hazaiaknál és egy góllal járult hozzá a 28-27-es sikerhez.

Csapata már a Bajnokok Ligájára is benevezte, így akár a vasárnapi, Bietigheim elleni rangadón is szerepet kaphat.

Az Odense nincs könnyű helyzetben, hiszen a belső emberei közül Larissa Nusser, Helena Elver, Mia Rej, Dione Housheer és Háfra Noémi sérült, míg Lois Abbingh szeptember 23-án adott életet kisfiának.

A 150-szeres holland válogatott irányító Groot tavaly éppen az Odenséből vonult vissza, korábban a Győri Audi ETO-val háromszor nyert Bajnokok Ligáját (2017-2018, 2019), egyszer döntős volt (2016), míg az FC Midtjylland Haandbold színeiben 2015-ben KEK-et nyert, 2011-ben EHF-kupa döntőt, 2014-ben pedig BL-elődöntőt játszott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik