Sport

A kézikapitány már tudja, ki pótolhatja Háfrát és Zácsikot

Daniel LEAL / AFP
Daniel LEAL / AFP
Nincs könnyű helyzetben Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, ugyanis a két és fél hét múlva kezdődő Európa-bajnokság előtt két kulcsembere, Zácsik Szandra és Háfra Noémi is súlyos sérülést szenvedett.

A szakember az M4 Sport kézilabda-magazinjában azt mondta, kettejük hiányában Kácsor Gréta lehet a válogatott elsőszámú lövője. Ugyanakkor hozzátette, hogy Háfra szereplésére még minimális esély van, de ez nagyon neccses, egyelőre várnak a pontos diagnózisra.

Kapcsolódó
Most már teljes erőből a vébére koncentrálhat a férfi kéziválogatott
„Győzni akartunk, ha lehet, minél nagyobb különbséggel” – mondta Chema Rodríguez szövetségi kapitány.

Golovin elárulta, az előzetesen kijelölt 35 fős kereten csak koronavírus-fertőzés esetén lehet változtatni, így Zácsikék pótlását házon belülről kell megoldani. A magyar válogatott következő összetartását követően hirdeti ki, melyik 18 kézilabdázó utazhat Ljubljanába.

Zácsik ennek a csapatnak a tyúkanyója, mindenki felnéz rá, a csapat összes tagját támogatja. Az ő kiesésével nem maradt vezérünk, de a csapat az csapat, másnak valahogy a helyére kell lépni.

Mondjuk Szikora Melinda az utóbbi időben szenzációs formában van, rá is nagyon sokan hallgatnak” – beszélt a vezérhiányról a szövetségi kapitány, aki szerint a mérések alapján futásban, gyorsaságban és állóképességben kell még előrelépniük.

A magyar női kézilabda-válogatott október 29-én Románia, 31-én Németország ellen játszik felkészülési mérkőzést, a majd az Európa-bajnokságot november 4-én Svájc ellen kezdi meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik