Sport

Brutális KO, elszabadult Deontey Wilder ökle

A hétvége egyik, ha nem a legjobban várt ökölvívó csatáját szombaton New Yorkban rendezték meg. Brooklynban a 36 éves, korábbi WBC nehézsúlyú világbajnok amerikai Deontay Wilder (43 győzelem, 2 vereség, 1 döntetlen, 97,3 kg) és a finn-svéd Robert Helenius (31 Győzelem, 4 vereség, 114,87 kg) állt kötelek közé, ami igazi csemegét ígért.

A „Bronzbombázó” Wilder az elmúlt két évben kétszer is kiütéses vereséget szenvedett Tyson Furytól, tavaly októberben a másodikat nagyon megszenvedte testileg és lelkileg is.

Kapcsolódó
Fury kétszer is padlózott, mégis nagyon megverte Wildert
Hatalmas meccs lett a két öklöző harmadik összecsapásából.

Így az amerikai számára a profi ökölvívás felszínen maradását ígérte a „WBC World Heavyweight Title Eliminator” találkozó. A már 38 éves, „Északi rémálom” becenévre hallgató Heleniusnak pedig az utolsó lehetőségnek tűnt, hogy valami igazán emlékezeteset alkosson a ringben.

Kovács Kokó István, a mérkőzés hazai közvetítésének szakkommentátora a korábbi 42 meccsét 41 KO-val nyerő Wildert úgy jellemezte, hogy „Olyan elképesztő ütőerővel bír, hogy a ring melletti első tíz sor is megijed az egyeneseitől.”

Nos, a meccs ennek megfelelően nem tartott sokáig. Íme a kiütés, amit érdemes kikockázni, amíg a szolgáltató le nem törli (biztos, ami biztos, alább leírjuk részletesen is mi történt).

A Barclays Center közönsége közül az, aki kicsit késett semmit, aki időben érkezett annyit látott, hogy Wilder és Helenius

  • az első perceket látszólag azzal töltötte, hogy feltérképezzék egymást, bár erre sok szüksége egyiküknek sem lehetett, hiszen a finn korábban az amerikai sparringtársa volt,
  • majd az amerikainak 10 másodperccel a gongszó előtt alig láthatóan elszabadult a jobb ökle, és egyetlen rövid, gyors, nagy erejű, álcsúcsra mért ütéssel padlózta ellenfelét úgy, hogy a finnre még számolnia sem kellett a bírónak, mert mozdulatlanul hevert a ring padlóján.
Deontay Wilder (b), Robert Helenius (a földön) Photo by ANGELA WEISS / AFP)

Győzelmével Wilder 42 KO-val 43-2-1-re javította mérlegét, és úgy tűnik, kiheverte a Fury elleni KO-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik