Sport

Fury kétszer is padlózott, mégis nagyon megverte Wildert

Robyn Beck / AFP
Robyn Beck / AFP

A brit Tyson Fury megtartotta a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki övét, ismét fölényes győzelmet aratva az amerikai Deontay Wilder felett helyi idő szerint szombat este a Las Vegasban tartott nehézsúlyú profi ökölvivő világbajnoki címmeccsen; a bíró a 11. menetben, egy hatalmas kiütés után szüntette be a mérkőzést.

A két öklöző most harmadszor találkozott egymással, és a meccs tétje a WBC nehézsúlyú világbajnoki öve volt, amelyet a 33 éves Fury birtokolt, miután második meccsükön, tavaly februárban technikai KO-val legyőzte az amerikait. Első ízben 2018 decemberében bokszoltak egymással, akkori küzdelmük döntetlennel zárult.

A boksztrilógia harmadik – és minden bizonnyal utolsó – felvonását nagy várakozások előzték meg, miután Wilder azzal vádolta ellenfelét, hogy második mérkőzésüket csalással tudta megnyerni.

A mostani meccs azonban ismét Fury meggyőző fölényét hozta.

Wilder agresszíven, erős testütésekkel kezdte a mérkőzést, de Fury a második menetben több kemény ütést mért az ellenfelére, a harmadik végén pedig padlóra is küldte. Wilder a negyedik menetben rövid időre magára talált, Fury kétszer egymás után padlóra is került, de mindkétszer fel tudott állni.

A következő menetekben Fury teljesen kitisztult, kemény kombinációkkal fárasztotta ellenfelét, aki szemlátomást egyre kevésbé bírta a nyomást, többször megrogyott.

Az utolsó négy menetben Wilder nagy verést kapott, egyre ingatagabban állt a lábán, Tyson Fury pedig folyamatosan támadta. Wilder a tizedik, majd a tizenegyedik menetben is – mindkétszer a brit kemény jobbhorga után – padlót fogott, a bíró pedig beszüntette a mérkőzést.

A mostani találkozóval Fury, a Cigánykirály profi karrierje harmincegyedik győzelmét aratta, és van egy döntetlenje, míg Wilder mérlege 42 nyert meccs, egy döntetlen és két vereség – mindkettőt Fury ellen szenvedte el.

Fury kétszer annyi ütést vitt be, mint ellenfele:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik