Sport

Ljubljanai sikerrel javította ötvenszázalékosra a BL-mérlegét a Fradi

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A Ferencváros 32-30-ra nyert a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

A vendégek keretéből Bíró Blanka, Kovacsics Anikó és Alicia Stolle, a hazaiaktól Betchaidelle Ngombele és Sanja Radosavljevic hiányzott.

Bár az FTC jobban, lendületesebben kezdett és 4-1-re ellépett, a 11. percben már a hazaiaknál volt az előny. Egyre többet hibázott támadásban a magyar csapat, de ezt a Krim nem tudta kihasználni,

sőt a 21. percben piros lapot kapott a szlovénok olimpiai bajnok orosz irányítója, Darja Dmitrijeva, mert egy vétlen mozdulattal vállsérülést okozott Szöllősi-Zácsik Szandrának.

Vezére nélkül ismét hátrányba került a házigazda, Klujber Katrin, Szucsánszki Zita és Angela Malestein vezérletével újra jobban teljesített a Ferencváros, a szünetre pedig döntetlen állásnál vonulhattak a csapatok.

A második felvonást is a vendégek kezdték jobban, sorozatban négy gólt lőttek, és ezúttal nem tört meg a lendületük. Sokkal összeszedettebben, pontosabban kézilabdáztak, mint az előző két fordulóban, Janurik Kinga kiválóan védett, így a meccs háromnegyedénél már 24-18-ra vezettek. Ezt követően hosszú percekig felváltva estek a gólok, ami az FTC-nek kedvezett.

Amikor már eldőlni látszott a találkozó, megint visszaesett a Magyar Kupa-címvédő védekezése, és Jovanka Radicevic találataival a szlovénok felzárkóztak 29-27-re, de közelebb már nem tudtak kerülni a vendégekhez. Klujber 12, Malestein hat, Andrea Lekic öt góllal, Janurik 12 védéssel zárt. A hazaiaknál Radicevic kilenc gólt szerzett.

A két csapat 14. egymás elleni tétmérkőzésén az FTC hat vereség mellett nyolcadik alkalommal nyert.

A két győzelemmel és két vereséggel álló Ferencváros jövő szombaton a BL-címvédő norvég Vipers Kristiansandot fogadja Érden.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, A csoport:

Krim Mercator Ljubljana (szlovén) – FTC-Rail Cargo Hungaria 30-32 (15-15)
lövések/gólok: 51/30, illetve 49/32
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/4
kiállítások: 4, illetve 10 perc

A kiemelt képen Klujber láthat a 3. fordulóban, a Brest ellen játszott meccsen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik